Lunchrecept: Salami enveloppen van bladerdeeg uit de oven
Bereidingstijd 30 minuten Een erg lekker, makkelijk en smaakvol recept
Ingrediënten
- 4 plakjes bladerdeeg
- 150 g salami
- Basilicum ( liefst vers)
- Rucola
- Oregano ( liefst vers)
- Mozzarella
- Peper & zout
- Eigeel
- Ontdooi het bladerdeeg
- Verwarm de oven voor op 180c
- Snij de salami in kleine reepjes
- Snij de rucola klein
Receptenboek tip:
Bereiding:
- Bak de salami kort in een grote pan maximaal een minuut. Strooi de rucola erbij en bak het geheel nog ongeveer 2 minuten. Voeg hier een klein beetje zout en peper aan toe. Proef het en voeg op smaak indien nodig nog wat zout en peper toe. Zet het gas vervolgens af de vulling is nu bijna klaar.
- Rol het bladerdeeg uit en rol eroverheen met een deegroller. Voeg aan de vulling de mozzarella, de oregano en basilicum toe. Proef de vulling en voeg op smaak indien nodig meer kruiden toe. Schep de vulling op een punt van het bladerdeeg.
- Vouw het bladerdeeg diagonaal over de vulling. Druk de randen aan (een vork is hiervoor erg makkelijk). Smeer het geheel in met eigeel voor een mooie kleur als ze uit de oven komen. Leg ze vervolgens in de oven en bak ze in 20 minuten lekker bruin.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten