vrijdag 9 november 2018

Recept voor de klassieke arretjes cake

Hierbij grootmoeders recept voor de all oude arretjescake. Erg lekker en erg machtig.



Ingrediënten:

  • 1 rol biscuitjes (de goedkoopste die je kunt vinden) Mijn voorkeur gaat uit naar vierkante biscuitjes. Deze zijn harder dan de ronde.
  • 200 g boter of margarine 
  • 1 ei ca. 50 gram 
  •  200 g witte basterdsuiker 
  • 1 zakje vanillesuiker 
  • 5 el cacao 

Receptenboek tip:


Bereidingswijze
  1. Breek de biscuitjes in kleine stukjes. 
  2. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Let op: de boter mag niet bruin worden!
  3.  Klop de eieren met de basterdsuiker, de cacao en de vanillesuiker schuimig.
  4. Meng de boter, het eimengsel en de biscuitstukjes goed door elkaar. 
  5. Doe dit in een met bakpapier beklede cakevorm en zet het minstens 2 uur, maar liever nog een dag, in de koelkast. Met een warm mes in plakjes snijden.

Variatie tip:

Je kunt er ook cognac (2 eetlepels) en/of gehakte hazelnoten (100 g) doorheen doen. Deze dienen er gelijk met de koekjes doorheen geroerd te worden. Let wel op dat cake zijn echte calorie bommen en je eet er snel te veel van.
KokenKoken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten