Hierbij grootmoeders recept voor de all oude arretjescake. Erg lekker en erg machtig.
Ingrediënten:
- 1 rol biscuitjes (de goedkoopste die je kunt vinden) Mijn voorkeur gaat uit naar vierkante biscuitjes. Deze zijn harder dan de ronde.
- 200 g boter of margarine
- 1 ei ca. 50 gram
- 200 g witte basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 5 el cacao
Receptenboek tip:
Bereidingswijze
- Breek de biscuitjes in kleine stukjes.
- Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Let op: de boter mag niet bruin worden!
- Klop de eieren met de basterdsuiker, de cacao en de vanillesuiker schuimig.
- Meng de boter, het eimengsel en de biscuitstukjes goed door elkaar.
- Doe dit in een met bakpapier beklede cakevorm en zet het minstens 2 uur, maar liever nog een dag, in de koelkast. Met een warm mes in plakjes snijden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten