Mijn blog wow dit wou ik weten bevat blogs over dessert recepten, vegetarische recepten, lunch recepten, leuke feitjes, records, seksrecords dit wordt gecombineerd met artikelen over serieuze onderwerpen als Hermam Goring, Stalinggrad, Astrologie, Jon "Bones" Jones, het nut van jaloezie, de foutcultuur Robin Hobb en watertorens. Kortom alles wat je nog wil weten!
zondag 17 maart 2019
Recept voor: Brie soep! een mooi tussengerecht of hoofdgerecht met champignons op toast!
Dit is een recept dat je kan maken als je bijvoorbeeld indruk wil maken op je date, je schoonouders of met kerst.
Ingrediënten voor 6 personen als hoofdgerecht of 12 als tussengerecht:
500 ml room
1 liter halfvolle melk
500 gram room brie zonder witte korst fijn gesneden of
500 gram boeren brie zonder witte korst fijn gesneden
2 blaadjes laurier
1 takje tijm
1 gesnipperde sjalot
peper en zout
evt een roux van boter en bloem om de soep te binden
Voor in de soep (keuze)
150 gram abrikozen
150 gram walnoten
250 gram spekjes
Voor de champignons
400 gram champignons
2 takjes tijm
100 gram Parmezaanse kaas
1 stok brood
peper en zout
Basilicum
Olijfolie
Benodigdheden:
Een soeppan
één of twee koekenpannen
Bereidingswijze:
Begin met de roux als je hem echt wilt binden doe het fruiten in een andere pan. Snij de sjalot fijn en fruit hem voor 5 minuten.
Voeg de tijm toe en fruit nog 2 minuten. (of de gefruite sjalot en de kruiden)
Voeg rustig de room en melk toe.
Voeg de klein gesneden brie toe.,
Breng het langzaam tot het kookpunt maar laat het niet koken,
Laat het een twintig minuten trekken op laag vuur zonder te koken en roer het voorzichtig.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten