dinsdag 2 april 2019

Dessert recept voor de zomer Frisse citroentiramisu

Ingrediënten voor 4 personen:
  • 2 citroenen of  3 limoenen.
  • 2 blaadjes gelatine.
  • 75 gram suiker.
  • 3 el limoncello.
  • 20 amarettikoekjes of bitterkoekjes.
  • 250 gr mascarpone.
  • 50 ml slagroom.

Als je hem super fris wilt maken gebruik je limoenen, wil je hem wat zuurder gebruik dan de citroenen. Na een BBQ is dit nagerecht erg geschikt of in de zomer.


Benodigdheden:





Bereidingswijze:



  • Was de citroenen of limoenen en rasp het gele gedeelte van de citroenen of het groene gedeelte van de limoenen. 
  • Daarna pers je de citroenen of limoenen uit en doe je 100 ml van het sap in een steel pan. 
  • Voeg hieraan de suiker toe en de rasp, breng het vervolgens aan de kook onder af en toe roeren. Als de suiker is opgelost is klaar. 
  • Haal de pan vervolgens van het vuur en voeg de Limoncello toe.
  • Zet een bakje koud water klaar en laat hierin de gelatine weken.
  • Doop de Ameretti of bitterkoekjes in de afgekoelde siroop en verdeel ze over de bodem van de glazen, schaaltjes of de schaal.
  • Zet de citroensiroop vervolgens opnieuw op het gasfornuis en verwarm het. Begin te roeren, knijp de gelatine goed uit en voeg dit toe aan siroop. Zorg dat het niet gaat klonteren.
  • Klop de slagroom en mascarpone met een mixer tot een dikke romige crème. 
  • Laat de citroensiroop iets afkoelen en mix deze door de crème. Verdeel het vervolgens over de vier schaaltjes, glaasjes of de schaal.
  • Laat de citroentiramisu opstijven in de koelkast dit moet minimaal 2 uur.  
  • Garneer de tiramisu voor het serveren met nog wat amerettikoekjes of bitterkoekjes.


KokenKoken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten