dinsdag 24 december 2019

Recept voor kleine lekkernijen: Amandine

Een lekkernij met hazelnoot amandel en honing


Dit is een recept voor: 4 tot 6 personenVoorbereidingstijd: 25 minutenbereidingstijd: 30 minuten


Ingrediënten:

  1. 100 gram hazelnoten
  2. 120 gram amandelen
  3. 185 gram bruine basterdsuiker
  4. 360 gram suiker
  5. 175 gram honing
  6. 1 gehalveerde citroen
  7. 115 gram boter


Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 170 graden
  • Verdeel de hazelnoten over een bakplaat en rooster ze 5 minuten tot de velletjes beginnen te scheuren
  • Haal ze uit de oven
  • Zet oven temperatuur op 150 graden
  • Wikkel de noten in een theedoek en wrijf ze tot de velletjes loslaten
  • Laat de noten afkoelen en doe ze vervolgens in een keukenmachine
  • Rooster de amandelen op de bakplaat in 6 minuten bruin
  • Laat de amandelen afkoelen en doe ze in keukenmachine
  • Hak de noten fijn tot ze de grote van kiezelstenen hebben
  • Vet een bakplaat in
  • Doe in een pan met dikke bodem 1,25 dl water, de bruine, gewone suiker en de honing.
  • Breng dit aan de kook en roer tot de suiker is opgelost
  • Verwijder de pitten uit de citroen en pers 2 tot 3 druppels citroen in de kokende siroop
  • Bewaar de citroenen
  • Laat de siroop 8 tot 10 minuten sudderen tot hij een 150 graden temperatuur heeft bereikt
  • Roer de boter erdoor en als die gesmolten is roer je ook de noten erdoor
  • Giet het mengsel op de bakplaat en spreidt het met behulp van de citroenen uit tot een dikte van 5 mm
  • Laat het afkoelen en hard worden en breek het in stukken


KokenKoken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten