Een heerlijk herfst recept eigen gemaakt ragout. Veel lekkerder dan uit blik en het kost je maar 20 minuten.
Ingrediënten:
- 1 sjalot
- 200 gr kastanje champignons of lekkerder een mix van paddenstoelen.
- 25 gr boter
- 30 gr bloem
- 200 ml bouillon
- Snufje peper en zout
- Paar takjes verse peterselie
- takje verse tijm
- 25 ml kookroom of slagroom
- 4 pasteibakjes
Bereidingswijze:
- Snij de sjalot fijn en snij de paddenstoelen ook fijn.
- Verwarm de oven voor voor de temperatuur zie de instructie op de verpakking van de pasteibakjes.
- Fruit de sjalot aan op laag vuur en voeg vervolgens de paddenstoelen toe bak deze op middelhoog vuur ( 6 tot 8 minuten).
- Verhit in een steelpan de 25 gram boter en voeg de bloem toe zodra de boter gesmolten is. Roer dit met een pollepel door en laat de bloem 2 tot 4 minuten langzaam garen.
- Giet de bouillon erbij terwijl je blijft roeren als het een gladde saus is geworden voeg je de room erbij.
- Vervolgens voeg je de paddenstoelen en de sjalot toe. Voeg vervolgens de tijm, peterselie en naar smaak de peper en zout toe.

Geen opmerkingen:
Een reactie posten