zondag 25 oktober 2020

Recept voor een voorgerecht of lunch: lekkere zelfgemaakte herfst ragout voor 4 personen met paddenstoelen.

Een heerlijk herfst recept eigen gemaakt ragout. Veel lekkerder dan uit blik en het kost je maar 20 minuten. 


Ingrediënten:

  • 1 sjalot
  • 200 gr kastanje champignons of lekkerder een mix van paddenstoelen.
  • 25 gr boter
  • 30 gr bloem
  • 200 ml bouillon
  • Snufje peper en zout
  • Paar takjes verse peterselie
  • takje verse tijm
  • 25 ml kookroom of slagroom
  • 4 pasteibakjes

Bereidingswijze:

  1. Snij de sjalot fijn en snij de paddenstoelen ook fijn.
  2. Verwarm de oven voor voor de temperatuur zie de instructie op de verpakking van de pasteibakjes.
  3. Fruit de sjalot aan op laag vuur en voeg vervolgens de paddenstoelen toe bak deze op middelhoog vuur ( 6 tot 8 minuten).
  4. Verhit in een steelpan de 25 gram boter en voeg de bloem toe zodra de boter gesmolten is. Roer dit met een pollepel door en laat de bloem 2 tot 4 minuten langzaam garen. 
  5. Giet de bouillon erbij terwijl je blijft roeren als het een gladde saus is geworden voeg je de room erbij.
  6. Vervolgens voeg je de paddenstoelen en de sjalot toe. Voeg vervolgens de tijm, peterselie en naar smaak de peper en zout toe.


KokenKoken


Geen opmerkingen:

Een reactie posten