zondag 25 oktober 2020

Recept voor voorgerecht of zelfs als lunch: een lekkere prei aardappelsoep heerlijk romig en zacht als fluweel

 Deze soep smaakt lekker romig en is zacht als fluweel. Je kan hem als lunch serveren of als voorgerecht.


Ingrediënten:

  • Anderhalve kilo prei
  • 2 aardappels
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • scheut olijfolie
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 250 ml droge witte wijn
  • 125 ml slagroom of kookroom
  • verse bieslook
  • zout en peper
  • snufje nootmuskaat

Bereidingswijze:

  1. Gebruik de bouillontabletten om 800 ml bouillon te maken. 
  2. Was de prei en snij hem fijn in ringen. 
  3. Snij de uien fijn
  4. Schil de aardappels en snij ze in blokjes
  5. Pers de tenen knoflook uit of snij ze fijn.
  6. Fruit de uien, knoflook, prei en aardappels 10 minuten in een soeppan met wat olijfolie.
  7. Voeg de bouillon en de witte wijn toe en kook het 15 minuten.
  8. Pureer de soep vervolgens en voeg naar smaak zout en peper toe. 
  9. Garneer de soep met de bieslook voor het opdienen.
KokenKoken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten