Deze soep smaakt lekker romig en is zacht als fluweel. Je kan hem als lunch serveren of als voorgerecht.
Ingrediënten:
- Anderhalve kilo prei
- 2 aardappels
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- scheut olijfolie
- 2 kippenbouillontabletten
- 250 ml droge witte wijn
- 125 ml slagroom of kookroom
- verse bieslook
- zout en peper
- snufje nootmuskaat
Bereidingswijze:
- Gebruik de bouillontabletten om 800 ml bouillon te maken.
- Was de prei en snij hem fijn in ringen.
- Snij de uien fijn
- Schil de aardappels en snij ze in blokjes
- Pers de tenen knoflook uit of snij ze fijn.
- Fruit de uien, knoflook, prei en aardappels 10 minuten in een soeppan met wat olijfolie.
- Voeg de bouillon en de witte wijn toe en kook het 15 minuten.
- Pureer de soep vervolgens en voeg naar smaak zout en peper toe.
- Garneer de soep met de bieslook voor het opdienen.

Geen opmerkingen:
Een reactie posten