Recept voor lekker bij of voorgerecht: Italiaanse Bruschette met paddenstoelen en kruidenolie
Ingrediënten:
- 1 vers stokbrood of ciabatta of afbak ciabatta
- 150 ml olijfolie
- Verse basilicum
- Verse peterselie
- Verse selderij
- 200 gram gemixte paddenstoelen
- 250 gram ricotta
- Parmezaanse kaas
- Peper
- Zout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Snij de kapjes van de ciabatta of de kontjes van het stokbrood
- Snij de ciabatta in plakken of het stokbrood in stukjes
- Smeer het brood in met olijfolie en rooster het brood in het midden van de oven
- Blancheer de kruiden maximaal 10 seconden in kokend water. Giet de kruiden af en koel ze in koud water giet ze af en druk met pollepel water uit de kruiden.
- Doe de kruiden in een blender met 100 ml olijfolie en pureer het maximaal 40 seconden voeg naar smaak peper en zout toe.
- Snij de paddenstoelen in fijn en bak deze 5 minuten op hoof vuur
- Besmeer de bruchette met ricotta, Parmezaanse kaas, de paddenstoelen en de kruiden.


Geen opmerkingen:
Een reactie posten