maandag 9 november 2020

Recept voor lekker bij of voorgerecht: Italiaanse Bruschette met paddenstoelen en kruidenolie

 Ingrediënten:

  • 1 vers stokbrood of ciabatta of afbak ciabatta
  • 150 ml olijfolie
  • Verse basilicum
  • Verse peterselie
  • Verse selderij
  • 200 gram gemixte paddenstoelen
  • 250 gram ricotta
  • Parmezaanse kaas
  • Peper
  • Zout



Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Snij de kapjes van de ciabatta of de kontjes van het stokbrood
  3. Snij de ciabatta in plakken of het stokbrood in stukjes
  4. Smeer het brood in met olijfolie en rooster het brood in het midden van de oven
  5. Blancheer de kruiden maximaal 10 seconden in kokend water. Giet de kruiden af en koel ze in koud water giet ze af en druk met pollepel water uit de kruiden.
  6. Doe de kruiden in een blender met 100 ml olijfolie en pureer het maximaal 40 seconden voeg naar smaak peper en zout toe.
  7. Snij de paddenstoelen in fijn en bak deze 5 minuten op hoof vuur
  8. Besmeer de bruchette met ricotta, Parmezaanse kaas, de paddenstoelen en de kruiden.

KokenKoken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten