dinsdag 3 november 2020

BBQ recept, de lekkerste Italiaanse gehaktballen / hamburger moinkballs

 Dit is een recept voor 4 personen naast moinkballs kun je ook hamburgers maken

De ingrediënten:

  • 2 uien
  • 1 sjalot
  • 2 tenen knoflook
  • 200 gram salami
  • 300 gram rundergehakt
  • Peper
  • Verse oregano
  • Parmezaanse kaas
  • Verse basilicum
  • Paprika poeder 
  • Evt paneermeel

Bereidingswijze:

  1. Pel de uien, de sjalot en de tenen knoflook.
  2. Snij de uien, de sjalot en de knoflook fijn.
  3. Fruit de uien, de sjalot en de knoflook 4 tot 6 minute in een koekenpan.
  4. Laat ze na het fruiten afkoelen.
  5. Doe de salami in een blender en blender het tot het erg fijn is.
  6. Meng de kruiden, het gehakt, de salami, de kaas en de peper door elkaar in een mengkom.
  7. Voeg het ei toe samen met het paneermeel en meng het er ook doorheen.
  8. Maak als je moinkballs maakt gehaktballen van het mengsel, maak wat grotere ballen als je ze gaat BBQ'en maak kleinere als je ze gebruikt bij de pasta.
  9. Als je hamburgers maakt maak je er 4 hamburgers van.
  10. Laat ze afkoelen in de koelkast.

KokenKoken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten