zaterdag 9 januari 2021

Recept voor een bij of voorgerecht: Lekkere gezonde salade aarde en zee of te wel vis en gezonde groente met bieslook-mosterddressing

Dit voor een recept voor een lekkere gezonde salade aarde en zee of te wel vis en gezonde groente met bieslook-mosterddressing is voor 4 personen.

Ingrediënten:



  • 1 avocado
  • 1 citroen
  • 20 gr blanke hazelnoten
  • 160 g dungesneden rauwe zalm
  • 8 peultjes
  • 1 stronkje witlof
  • 50 gram veldsla
  • 1 kropsla
  • 1 teentje knoflook
  • 8 rauwe gamba's
  • 100 g Hollandse garnalen
  • 1 rode grapefruit
  • 1 sinaasappel
  • 4 witte asperges
  • 4 groene asperges
  • 1 el crème fraîche
  • 1 tl grove mosterd
  • 3 el sushiazijn
  • 1 el mayonaise 
  • 1 el fijngehakte verse bieslook
  • 1 mespunt fijne mosterd
  • 2 el milde yoghurt
  • verse dille 
  • verse bieslook



Bereidingswijze:

  1. Rasp de citroen
  2. Meng voor de dressing de mayonaise, crème fraîche, grove mosterd sushiazijn, verse bieslook fijne mosterd en yoghurt met drie eetlepels water. 
  3. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  4. Schil met een scherp mes de grapefruit en de sinaasappel en snij voorzichtig de partjes eruit.
  5. Schil de witte asperges met een dunschiller.
  6. Snij de onderkant van de groene en witte asperges.
  7. Kook de asperges een minuut in ruim water met iets zout.
  8. Zet het vuur onder de pan uit en laat de asperges afkoelen in het kookvocht. 
  9. Schil de avocado en snij het vruchtvlees in zeer dunne plakken.
  10. Meng 2 eetlepels olijfolie met de vers gemalen zwarte peper, fijn zout en 1 theelepel citroenrasp.
  11. Bestrijk de avocado met en de asperges met het mengsel gebruik eventueel een kwastje.
  12. Leg de hazelnoten op een stenen bord en rooster ze in de oven goudbruin en laat ze afkoelen. Hak ze na het afkoelen grof en zet de oven op 140 graden.
  13. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de plakjes zalm op. Bestrooi de zalm met peper en zout en besprenkel ze met olijfolie. Bak de zalm 1 minuut in de oven en bedek de zalm met plasticfolie.
  14. Kook de peultjes in water met wat zout zodat ze beetgaar worden en leg ze op een bord vervolgens bestrijk je ze met olijfolie.
  15. Haal de blaadjes van de stronk witlof en snij ze bovenlangs doormidden. 
  16. Leg de asperges, zalm, avocado, peultjes en witlof naast elkaar op het bord.
  17. Schik de partjes sinaasappel en grapefruit samen met de hazelnoten, veldsla en de kropsla er tussen.
  18. Verwijder het darmkanaal uit de gamba's maak een sneetje in de rug en haal met een punt van een mesje het zwarte darmpje eruit. 
  19. Rijg iedere gamba aan een saté prikker en bestrooi ze met zwarte peper, zout en iets knoflook. 
  20. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag voeg de knoflook en gamba's toe en bak ze kort rondom.
  21. Leg de gamba's en garnalen op het bord en maak het gerecht af met de bieslook mosterd dressing voeg naar smaak dille en bieslook toe.KokenKoken






Geen opmerkingen:

Een reactie posten