zondag 10 januari 2021

Recept voor een bij of voorgerecht: zomerse salade, tomaat, biet, macadamia noten en beaufort

Eventueel kun je voor het snijwerk van de appel en biet een mandoline gebruiken

Ingrediënten voor 4 personen

  • een kwart courgette
  • 2 smaakvolle tomaten (roma of beter)
  • 1 gele of chiogga biet
  • 1 sinaasappel
  • 50 gr macadamia's
  • 100 g beaufort
  • 1 appel (jonagold)
  • 30 g fijne rucola
  • balsamico azijn
  • zeezout
  • 5 blaadjes verse maggi
  • olijfolie


Bereidingswijze

  1. Kook de gele of chiogga biet
  2. Rasp de schil van de sinaasappel
  3. Snij de maggi fijn
  4. Snij de courgette in dunne plakjes en bestrijk hem olijfolie aan beide kanten. 
  5. Bestrooi ze met gemalen zwarte peper en zeezout.
  6. Verhit een grillpan en bak ze aan beide kanten.
  7. Zet een pan op en breng hier water in aan de kook of gebruik een waterkoker.
  8. Dompel de tomaten 10 seconden in het koken de water en spoel ze onder kout water af. 
  9. De velletjes van de tomaten zijn er nu makkelijk af te pellen. 
  10. Snij de tomaat in dunne plakjes en bestrooi ze met de maggi, peper en zeezout.
  11. Snij de biet in dunne plakjes druppel er olijf olie over en bestrooi ze met zeezout en sinaasappelrasp.
  12. Hak de macadamia's grof en snij de beaufort in de dunne plakjes
  13. Was de appel en snij het klokhuis met een appelboor eruit 
  14. Snij de appel vervolgens in dunne plakjes
  15. Leg in het midden van ieder bord een plakje appel, vervolgens leg je er een plakje beaufort op gevolgd door de courgette, biet,tomaat en wat rucola. Herhaal dit nog een keer en eindig met de noten.
  16. Besprenkel het met balsamicoazijn, olijfolie en serveer het gelijk


  KokenKoken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten