Dit is een lekker feestelijk Italiaans voorgerecht ook te bereiden op de BBQ
Ingrediënten:
- 4 Roma tomaten
- 200 g mozzarella maxi
- 2 el koelverse pestosaus verde
- 4 tl cremaceto balsamico
- verse basilicum
- 100 gram pijnboompitten
Bereidingswijze:
- Rooster de pijnboompitten in een pan.
- Verwarm de oven op 200 graden voor.
- Leg een tomaat op een snijplank en leg 2 eetstokjes (of stelen van houten lepels) langs de 2 lange kanten van de tomaat, je moet de tomaat niet helemaal doorsnijden en de stokjes voorkomen dit.
- Snijd met een scherp mes om de ½ cm een sneetje in de tomaat.
- Halveer de mozzarella in de lengte en snijd in plakjes pas de grootte aan de grootte van tomaten, ze moeten precies in de inkepingen van de tomaten passen.
- Verdeel over de mozzarella over de inkepingen en bestrooi ze met wat zout.
- Leg ze in een ingevette ovenschaal en laat ze 5 tot 8 minuten in de oven garen.
- Leg een hasselback op een bord en leg er geroosterde pijnboompitten over doe er basilicum overheen.
- Verdeel met een lepel de pesto over het midden van de hasselback en besprenkel ze met de cremaceto balsamico.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten