zondag 21 februari 2021

Recept voor een lekker Italiaanse voorgerecht met tomaat mozzarella en basilicum Ca­pre­se has­sel­back

Dit is een lekker feestelijk Italiaans voorgerecht ook te bereiden op de BBQ

Ingrediënten:

  • 4 Roma tomaten
  • 200 g mozzarella maxi
  • 2 el koelverse pestosaus verde
  • 4 tl cremaceto balsamico
  • verse basilicum
  • 100 gram pijnboompitten

Koken

Bereidingswijze:

  1. Rooster de pijnboompitten in een pan.
  2. Verwarm de oven op 200 graden voor. 
  3. Leg een tomaat op een snijplank en leg 2 eetstokjes (of stelen van houten lepels) langs de 2 lange kanten van de tomaat, je moet de tomaat niet helemaal doorsnijden en de stokjes voorkomen dit.
  4. Snijd met een scherp mes om de ½ cm een sneetje in de tomaat. 
  5. Halveer de mozzarella in de lengte en snijd in plakjes pas de grootte aan de grootte van tomaten, ze moeten precies in de inkepingen van de tomaten passen. 
  6. Verdeel over de mozzarella over de inkepingen en bestrooi ze met wat zout. 
  7. Leg ze in een ingevette ovenschaal en laat ze 5 tot 8 minuten in de oven garen.
  8. Leg een hasselback op een bord en leg er geroosterde pijnboompitten over doe er basilicum overheen.
  9. Verdeel met een lepel de pesto over het midden van de hasselback en besprenkel ze met de cremaceto balsamico.


Koken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten