zondag 21 februari 2021

Recept voor een simpel vegetarisch hoofdgerecht Af­ghaan­se pom­poen­stoof voor 4 personen

Dit is een lekker simpel vegetarisch voorgerecht wat lekker stooft terwijl jij netflixt, mediteert of leest.

Ingrediënten:

  • 2 middelgrote uien
  • 5 Nederlandse trostomaten
  • 1 verse groene of rode jalapeñopeper
  • 3 of 4 tenen knoflook afhankelijk van je smaak
  • 1kg biologische pompoen
  • 200 ml water
  • 200 g Griekse yoghurt 10%
  • 7½ g verse munt
  • 4 el arachideolie
  • 1½ tl zout
  • 3 tl gemalen kurkuma (koenjit)
  • 3 tl gemalen korianderzaad
  • Bijgerecht rijst of couscous
Koken

Bereidingswijze:

  • Snijd de uien in halve ringen en de tomaten in parten. 
  • Maak de pompoen schoon en snij hem fijn.
  • Snij de munt fijn.
  • Snijd het steeltje van de jalapeño en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn voeg deze naar smaak toe aan het gerecht (gemiddeld wordt een halve gebruikt) als je van heel pittig houdt voeg je ook zaadjes toe.
  • Verhit de olie in een braadpan en bak de ui 3 min. op middelhoog vuur. 
  • Voeg de tomaat, peper, kurkuma en het korianderzaad toe en bak 10 min. op laag vuur, rasp de knoflook.
  • Voeg ⅔ van de knoflook, de pompoenstukjes en het water toe aan het ui-tomaatmengsel en breng aan de kook. 
  • Voeg het zout toe, doe de deksel op de pan en laat op laag vuur 15 min. stoven. 
  • Neem de deksel van de pan en kook nog 5 minuten door.
  • Meng ondertussen de rest van de knoflook met de Griekse yoghurt. 
  • Breng het op smaak met peper en eventueel zout. 
  • Bestrooi de stoof met de munt en serveer met de knoflook-yoghurtsaus.





Koken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten