Dit is een lekker simpel vegetarisch voorgerecht eventueel kun je het ook met vlees bereiden.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 middelgrote ui
- 2 tenen knoflook
- 2 aubergines
- 1 rode paprika
- 2 el milde olijfolie
- 850 g Mutti polpa in blik (fijn gemalen zongedroogde tomaten) oa te koop bij de Albert Heijn
- 4 witte scharreleieren
- 4 volkorenpita's of glutenvrije broodjes
- 1 el kruidenmix al-andalus (Johny Boer mix van Euroma)
- 15 g verse peterselie
- Variatietips vervang de eieren voor gehaktballen
- Variatie vervang de eieren voor vleesvervangers
Bereidingswijze:
- Was en snipper de ui en snij de knoflook fijn.
- Snij de peterselie fijn.
- Halveer de aubergines in de lengte en snij ze in halve plakken van ca. een ½ cm dik.
- Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes van ca. 1 cm.
- Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en knoflook 3 min. op laag vuur.
- Voeg de aubergine, paprika en al-andalus toe en bak 10 min. op middelhoog vuur.
- Voeg de polpa toe, breng aan de kook en zet het vuur laag.
- Maak met een lepel 4 kuiltjes in de tomatensaus en breek de eieren erboven.
- Laat met de deksel op de pan 12 min. stoven tot het eiwit net gestold is, let hierbij op dat je het eigeel na 8 minuten controleert afhankelijk van de grote van het ei kan het stollen snel gaan.
- Verwarm ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking in de broodrooster. Snijd de broodje in puntjes.
- Bestrooi de shakshuka met de peterselie en serveer met de pitabroodjes
Geen opmerkingen:
Een reactie posten