zondag 21 februari 2021

Recept voor vegetarische shaks­hu­ka met au­ber­gi­ne, pa­pri­ka, to­maat en vol­ko­ren pi­ta (stoofrecept)

Dit is een lekker simpel vegetarisch voorgerecht eventueel kun je het ook met vlees bereiden.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 middelgrote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 aubergines
  • 1 rode paprika
  • 2 el milde olijfolie
  • 850 g Mutti polpa in blik (fijn gemalen zongedroogde tomaten) oa te koop bij de Albert Heijn
  • 4 witte scharreleieren
  • 4 volkorenpita's of glutenvrije broodjes
  • 1 el kruidenmix al-andalus (Johny Boer mix van Euroma)
  • 15 g verse peterselie
  • Variatietips vervang de eieren voor gehaktballen
  • Variatie vervang de eieren voor vleesvervangers
Koken

Bereidingswijze:

  1. Was en snipper de ui en snij de knoflook fijn. 
  2. Snij de peterselie fijn.
  3. Halveer de aubergines in de lengte en snij ze in halve plakken van ca. een ½ cm dik. 
  4. Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes van ca. 1 cm.
  5. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en knoflook 3 min. op laag vuur. 
  6. Voeg de aubergine, paprika en al-andalus toe en bak 10 min. op middelhoog vuur.
  7. Voeg de polpa toe, breng aan de kook en zet het vuur laag. 
  8. Maak met een lepel 4 kuiltjes in de tomatensaus en breek de eieren erboven. 
  9. Laat met de deksel op de pan 12 min. stoven tot het eiwit net gestold is, let hierbij op dat je het eigeel na 8 minuten controleert afhankelijk van de grote van het ei kan het stollen snel gaan.
  10. Verwarm ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking in de broodrooster. Snijd de broodje in puntjes. 
  11. Bestrooi de shakshuka met de peterselie en serveer met de pitabroodjes

Koken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten