Dit is een lekker simpel gerecht zelf hou ik enorm van gnocchi en ik zocht een goed recept om het zelf te kunnen maken.
Ingrediënten:
- 500 gram kruimige aardappelen
- 120 gr prei
- 1/2 sjalot
- 30 gram boter
- 50 gr schouderham
- 50 ml witte wijn
- 300 ml kippenbouillon
- 100 ml room
- 150 gram bloem
- 1 ei
- 1 citroen
- nootmuskaat
- zeezout
- verse tijm
- verse marjolein
Bereidingswijze:
- Kook voor de gnocchi de aardappelen in water met iets zout tot ze net gaar zijn.
- Wrijf de aardappelen door een fijne zeef en laat het iets afkoelen meng vervolgens de bloem en het ei erdoor.
- Breng het op smaak met iets zout maak het werkblad van je keuken vervolgens iets vochtig.
- Leg er plasticfolie overheen en schep de aardappelpuree hierop rol de aardappelpuree straks op in een rol van 1,5 tot 2 centimeter leg het in de koelkast.
- Snij de ham fijn.
- Snij de prei in kleine ringen en houd een klein deel apart voor de garnering.
- Snij de sjalot, tijm en marjolein fijn.
- Raps de schil van de citroen.
- Verhit olijfolie in een pan en fruit de sjalot op laag vuur.
- Breng de sjalot op smaak met peper, zout en de nootmuskaat.
- Voeg de roomboter, prei en de ham toe bak het vervolgens een paar minuten en voeg de witte wijn toe.
- Laat het even koken zodat de alcohol kan verdampen en voeg de bouillon plus de room toe.
- Breng het weer aan de kook en zet daarna het vuur uit.
- Pureer het mengsel in de blender fijn.
- Breng in een grote pan water aan de kook voeg een snufje zout aan het water toe.
- Haal de aardappelrol uit de koelkast en snij het stukjes van 1,5 tot 2 centimeter.
- Schep de gnocchi in het kokende water en laat het in 3 tot 4 minuten gaar worden.
- Zet het vuur laag en laat het zachtjes doorkoken giet de gare gnocchi af.
- Verhit olijfolie in een koekenpan en stoof de gnocchi met geraspte nootmuskaat, peper en zeezout voeg op het laatst marjolein en tijm toe.
- Verwarm de ham preisaus en klop de saus met een staafmixer luchtig.
- Verdeel de gnocchi over 4 diepe borden en strooi hier wat citroenrasp over.
- Schenk de saus in het bord en maak het af met peper, olijfolie en de preiringen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten