zaterdag 6 februari 2021

Recept voor een voorgerecht vegetarisch: Parmezaanse kaas soep met courgette en bonenkruid

Met gebakken courgette en bonenkruid

Ingrediënten:

  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • citroen
  • groente bouillon blok
  • 100 ml room
  • 3 el crème fraîche
  • 1/2 courgette
  • Bonenkruid
  • olijfolie

Koken

Bereidingswijze:

  1. Rasp de schil van de citroen je hebt 1 mespunt nodig.
  2. Snij de courgette in blokjes.
  3. Snij de Parmezaanse kaas in kleine stukje.
  4. Meng dit in de blender met de citroenrasp.
  5. Maak 300 ml groente bouillon van het blokje.
  6. Voeg hieraan de room, een scheut olijfolie en de crème fraîche toe.
  7. Breng dit op smaak met een snufje zout en voeg het Parmezaanse kaas mengsel toe dat nog in de blender zit.
  8. Pureer het fijn en zeef het geheel daarna.
  9. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin de courgetteblokjes.
  10. Bestrooi ze met peper en zout haal de pan van het vuur en meng hier wat bonenkruid door.
  11. Verwarm de Parmezaanse soep tot net tegen het kookpunt aan in een pan. 
  12. Verdeel de courgettes over 4 eventueel voorverwarmde soepkommen.
  13. Klop de soep lucht en giet het in de soepkommen.


Optioneel kun je croutons erbij serveren.

Koken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten