Met gebakken courgette en bonenkruid
Ingrediënten:
- 100 gram Parmezaanse kaas
- citroen
- groente bouillon blok
- 100 ml room
- 3 el crème fraîche
- 1/2 courgette
- Bonenkruid
- olijfolie
Bereidingswijze:
- Rasp de schil van de citroen je hebt 1 mespunt nodig.
- Snij de courgette in blokjes.
- Snij de Parmezaanse kaas in kleine stukje.
- Meng dit in de blender met de citroenrasp.
- Maak 300 ml groente bouillon van het blokje.
- Voeg hieraan de room, een scheut olijfolie en de crème fraîche toe.
- Breng dit op smaak met een snufje zout en voeg het Parmezaanse kaas mengsel toe dat nog in de blender zit.
- Pureer het fijn en zeef het geheel daarna.
- Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin de courgetteblokjes.
- Bestrooi ze met peper en zout haal de pan van het vuur en meng hier wat bonenkruid door.
- Verwarm de Parmezaanse soep tot net tegen het kookpunt aan in een pan.
- Verdeel de courgettes over 4 eventueel voorverwarmde soepkommen.
- Klop de soep lucht en giet het in de soepkommen.
Optioneel kun je croutons erbij serveren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten