zondag 7 maart 2021

Recept voor een dessert/nagerecht: witte chocolademousse met blauwe bessen en pecannoten

Dit is echt een superlekker recept met de goddelijke combinatie van karamel met zeezout, witte chocolade en frisse bessen. 

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 150 g witte chocolade
  • 100 g ricotta
  • 125 g verse slagroom
  • 125 g verse blauwe bessen
  • 2 el ongezouten pecannoten
  • Bruine suiker of karamel stroop
  • Zeezout


Bereidingswijze:

  1. Breek de chocolade in stukjes en doe het in een vuurvaste kom.
  2. Zet een pan met water op, verwarm de pan en zet hier de chocolade in dit noemen we een au bain - marie bereiding. Laat de chocola langzaam smelten in de kom.
  3. Klop ondertussen in een kom de slagroom stijf.
  4. Haal de chocolade van het vuur en spatel hier de ricotta doorheen.
  5. Spatel vervolgens de slagroom door het mengsel en verdeel de mousse over 4 glaasjes. 
  6. Druk hier voorzichtig de blauwe bessen in en zet ze vervolgens afgedekt in de koelkast.
  7. Laat de mousse glazen 2 uur opstijven in de koelkast. 
  8. Hak voor het serveren de pecannoten in stukjes en zet ondertussen een koekenpan op het vuur.
  9. Rooster hierin de noten met wat karamelstroop of bruine suiker en wat zeezout. 
  10. Laat de noten afkoelen en leg ze op de chocolade mousse.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten