Dit is echt een superlekker recept met de goddelijke combinatie van karamel met zeezout, witte chocolade en frisse bessen.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 150 g witte chocolade
- 100 g ricotta
- 125 g verse slagroom
- 125 g verse blauwe bessen
- 2 el ongezouten pecannoten
- Bruine suiker of karamel stroop
- Zeezout
Bereidingswijze:
- Breek de chocolade in stukjes en doe het in een vuurvaste kom.
- Zet een pan met water op, verwarm de pan en zet hier de chocolade in dit noemen we een au bain - marie bereiding. Laat de chocola langzaam smelten in de kom.
- Klop ondertussen in een kom de slagroom stijf.
- Haal de chocolade van het vuur en spatel hier de ricotta doorheen.
- Spatel vervolgens de slagroom door het mengsel en verdeel de mousse over 4 glaasjes.
- Druk hier voorzichtig de blauwe bessen in en zet ze vervolgens afgedekt in de koelkast.
- Laat de mousse glazen 2 uur opstijven in de koelkast.
- Hak voor het serveren de pecannoten in stukjes en zet ondertussen een koekenpan op het vuur.
- Rooster hierin de noten met wat karamelstroop of bruine suiker en wat zeezout.
- Laat de noten afkoelen en leg ze op de chocolade mousse.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten