maandag 15 maart 2021

Dessert/nagerecht: gegrilde perziken met eigen gemaakte karamelsaus, slagroom en Italiaanse koekjes

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 100 g witte basterdsuiker
  • 100 ml verse slagroom
  • Cantuccini of Ameretti koekjes 
  • 4 verse perziken of perziken uit blik
  • 50 g ongezouten roomboter
  • 2 el water
  • Agave siroop of karamel stroop
  • ¼ tot 1 tl zeezout afhankelijk van je smaak
  • Vanille suiker
Koken

Benodigdheden:

  • Steelpan
  • Koekenpan of grillpan
  • Houten spatel
  • Kwastje

Bereidingswijze:

  1. Zet de steelpan op het vuur, doe hier de suiker in met het water en laat het ongeveer 5 minuten karamelliseren het moet er goudbruin uitzien. 
  2. Voeg hieraan 100ml slagroom toe en roer met de houten lepel of spatel het tot een gladde karamel kijk hierbij uit voor spetters, deze zijn erg heet. 
  3. Voeg nu de boter toe en haal de de karamel van het vuur, blijf roeren tot er een gladde saus ontstaat en voeg het zeezout toe laat de saus nu afkoelen.
  4. Laat de perziken uitlekken of schil ze als je verse hebt gekocht en bestrijk ze met de siroop of stroop
  5. Grill de perziken in de grillpan tot er een karamel laagje ontstaat.
  6. Verkruimel de koekjes 
  7. Klop de rest van de slagroom op met de vanillesuiker
  8. Leg een perzik op een bord en doe in het midden van de perzik wat karamel saus. 
  9. Doe hier de slagroom over en bestrooi ze met wat koekjes
  10. Doe nog los iets slagroom op het bord en voeg nog wat koekjes toe.



Koken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten