Dit is een glutenvrij en vegetarisch recept, vervang de kaas voor courgette als je hem helemaal vega wilt maken:)
Ingrediënten
- 2 middelgrote uien
- 2 tenen knoflook
- 150 g prei
- 150 g wortel
- 2 el milde olijfolie
- 70 g tomatenpuree
- 700 ml volle melk of amandel of soja melk van goede kwaliteit en smaak
- 690 g passata di pomodoro fijn gekruid
- 50 g ongezouten roomboter
- 150 g Parmigiano Reggiano
- 250 g glutenvrije lasagna bladen of fusili
- Verse basilicum
- Verse oregano
- Nootmuskaat
- Peper
- Zout
- 25 gram Maïzena
- Optioneel salami
Bereidingswijze:
- Pel de ui en snij hem erg fijn, snij de prei fijn en maak de wortel schoon en snij hem in kleine rondjes.
- Verhit wat olijfolie in een kookpan en fruit de ui en knoflook 3 tot 4 minuten op laag vuur.
- Voeg de tomatenpuree toe en laat het nog nog twee minuten fruiten op middelhoog vuur.
- Voeg de wortel en de prei toe en fruit het nog 2 minuten op laag vuur.
- Voeg 200 ml van de melk toe en laat het langzaam inkoken dit duurt +- 5 minuten.
- Voeg nu de passata, de basilicum, oregano, peper en zout toe en breng het aan de kook laat het nu zachtjes koken voeg naar smaak ook zout en peper toe.
- Nu kun je rustig de bechamelsaus gaan maken.
- Meng de maïzena met water, doe de melk in een pan en voeg hier de maïzena aan toe.
- Voeg hier wat nootmuskaat, peper en zout aan toe laat het zachtjes inkoken.
- Verwarm de oven nu voor op 180 graden en rasp de kaas.
- Pak als de saus 45 minuten heeft gekookt de lasagne schaal.
- Maak nu lagen van saus en bladen, sluit af met een laag bechamelsaus en geraspte kaas.
- Bak de lasagne in 40 minuten af in de oven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten