zondag 9 mei 2021

Recept voor glutenvrije en vegetarische lasagne

Dit is een glutenvrij en vegetarisch recept, vervang de kaas voor courgette als je hem helemaal vega wilt maken:) 

 


Ingrediënten

  • 2 middelgrote uien
  • 2 tenen knoflook
  • 150 g prei
  • 150 g wortel
  • 2 el milde olijfolie
  • 70 g tomatenpuree
  • 700 ml volle melk of amandel of soja melk van goede kwaliteit en smaak
  • 690 g passata di pomodoro fijn gekruid
  • 50 g ongezouten roomboter
  • 150 g Parmigiano Reggiano
  • 250 g glutenvrije lasagna bladen of fusili
  • Verse basilicum
  • Verse oregano
  • Nootmuskaat
  • Peper
  • Zout
  • 25 gram Maïzena
  • Optioneel salami

Bereidingswijze:


Koken

  1. Pel de ui en snij hem erg fijn, snij de prei fijn en maak de wortel schoon en snij hem in kleine rondjes. 
  2. Verhit wat olijfolie in een kookpan en fruit de ui en knoflook 3 tot 4 minuten op laag vuur.
  3. Voeg de tomatenpuree toe en laat het nog nog twee minuten fruiten op middelhoog vuur.
  4. Voeg de wortel en de prei toe en fruit het nog 2 minuten op laag vuur.
  5. Voeg 200 ml van de melk toe en laat het langzaam inkoken dit duurt +- 5 minuten. 
  6. Voeg nu de passata, de basilicum, oregano, peper en zout toe en breng het aan de kook laat het nu zachtjes koken voeg naar smaak ook zout en peper toe.
  7. Nu kun je rustig de bechamelsaus gaan maken. 
  8. Meng de maïzena met water, doe de melk in een pan en voeg hier de maïzena aan toe. 
  9. Voeg hier wat nootmuskaat, peper en zout aan toe laat het zachtjes inkoken.
  10. Verwarm de oven nu voor op 180 graden en rasp de kaas.
  11. Pak als de saus 45 minuten heeft gekookt de lasagne schaal.
  12. Maak nu lagen van saus en bladen, sluit af met een laag bechamelsaus en geraspte kaas.
  13. Bak de lasagne in 40 minuten af in de oven.



Koken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten