Het gerecht is lekker kruidig en toch zoet, dit is een recept voor 4 personen.
Ingrediënten:
- 300 g basmatirijst
- 300 g shiitake
- 2 el maïzena
- 5 cm verse gember
- 3 tenen knoflook
- 4 bos uitjes
- 3 el arachideolie
- 2 el donkere basterdsuiker
- 1 el sesamolie
- 50 ml sojasaus
- 75 ml water
- Sesamzaadjes

Benodigdheden:
- wok
- snijplank
- rijstkoker of pan om rijst in te koken
Bereidingswijze:
- Rooster de sesamzaadjes in een pan.
- Kook de rijst
- Snij de gember fijn of rasp hem.
- Snij de knoflook fijn
- Snij de bosuitjes fijn.
- Maak de shiitakes schoon en snij ze in kleine stukjes van ongeveer 2,5 tot 3cm.
- Doe ze in een kom of vergiet en spoel ze af met koud stromend water giet ze daarna af.
- Meng de maïzena erdoor en laat staan tot gebruik. Schil en rasp de gember en snijd de knoflook fijn. Snijd de salade-ui in flinterdunne schuine reepjes.
- Verhit wat arachideolie in de wok en roerbak de shiitakes op hoog vuur tot ze goudbruin zijn en een klein beetje krokant.
- Haal ze shiitakes uit de pan en doe wat nieuwe olie in de pan.
- Roerbak de gember en knoflook 1 minuut
- Voeg de basterdsuiker toe en wacht tot deze karamelliseert.
- Voeg nu de sesamolie, sojasaus en het water toe laat het op hoog vuur inkoken tot hij de saus wat dikker wordt terwijl je roert
- Voeg de shiitakes toe en schep ze om zodat de saus aan de shiitakes blijft plakken.
- Giet ondertussen de rijst af en verdeel ze over diepe borden, doe hier de paddenstoelen en saus overheen en top het af met bosuitjes en de sesamzaadjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten