vrijdag 21 mei 2021

Zelf Indiase kruidenmix maken: kerriepoeder madras lekker voor Curry's

Kerrie vind ik echt erg lekker helemaal in curry's, daar ben ik groot fan. Met dit recept maak je zelf het kerriepoeder voor de kerry curry madras. 

Ingrediënten:

  • 6 el koriander zaad
  • 6 el komijnzaad
  • 4 el zwarte peperkorrels
  • 2 el venkelzaad
  • 2 el zwart mosterdzaad
  • 1 kaneelstokje
  • 4 gedroogde laurierblaadjes
  • 3 el fenegriekzaad ( verkrijgbaar bij een toko)
  • 3 steranijs
  • 15 kardemonpeulen (kneus deze licht)
  • 8 gedroogde chilipepers
  • 2 el kurkuma poeder
  • 1 el gemberpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl l uienpoeder

Koken

Zet een koekenpan op het vuur en doe hier alle specerijen in en rooster hier alle kruiden in. Laat het gember, kurkuma, knoflook en kurkumapoeder hierbuiten. Roosteren doe je zonder olie dus voeg deze niet toe, rooster op middelhoog vuur.  Rooster de specerijen totdat ze warm aanvoelen en er wat rook vanaf komt, haal dan de pan van het vuur en laat het afkoelen. Doe alle kruiden in een vijzel en voeg hieraan de poeders toe en vijzel het tezamen, bewaar het kerriepoeder in een luchtdichte bak op een koele en donkere plaats.


  




Koken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten