vrijdag 21 mei 2021

Zelf Indiase kruiden mix maken: tandoori masala kruiden maken onder andere voor tiki masala of curry's

Ik ben ben een groot fan van kruiden in curry's dit voeg zoveel smaak toe. Het liefst gebruik ik geen potjes uit de supermarkt. Dit is gezonder, lekkerder en veel leuker om zelf te maken en geeft meer voldoening. Dit recept is voor tandoori masala een basis kruiden recept voor bijvoorbeeld tiki masala of een curry.

Ingrediënten:

  • 3 el koriander zaad
  • 3 el komijnzaad
  • 1 tl zwart mosterdzaad
  • 1 kaneelstokje
  • 3 gedroogde laurierblaadjes
  • 1 el gemberpoeder
  • 2 el knoflookpoeder
  • 2 el uienpoeder
  • 2 el gedroogd mangopoeder (verkrijgbaar bij een toko)
  • optioneel 1 el rode voedingskleurstof

Koken

Doe alle kruiden in een koekenpan en rooster ze op middelhoog vuur. Wacht tot ze warm aanvoelen en alle geuren en aroma's vrijkomen laat de kruiden niet verbranden. Haal de pan van het vuur zodra er iets van rook van de kruiden afkomt. Giet de kruiden vanuit de pan of bijvoorbeeld een bord of bakpapier om af te koelen. Stop de kruiden in een vijzel en stamp ze fijn en bewaar ze in een luchtdicht bakje of potje op een donkere en koele plaats. Voor het beste effect kun je de kruiden het beste binnen 2 maanden gebruiken. 


  




Koken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten