Dit is een recept voor 4 personen :)
Ingrediënten:
- 50 gram suiker
- 1 citroen
- 125 milliliter (biologische) slagroom
- 2 middelgrote eieren
- 3 gelatine blaadjes
- Verse munt blaadjes ( eventueel framboos munt)
- Keukenmachine
- Kleine glaasjes of potjes
- Steelpan
- Spatel
- Garde
- Zeef
- Citrus pers
- Rasp
Bereidingswijze:
- Week de gelatine in wat lauw water.
- Rasp wat schil van de citroen, snij hem doormidden en pers hem uit zeef hem indien nodig zodat je geen pitjes in het sap hebt.
- Giet het sap in de steel pan en verwarm hem op een zachte pit voeg de gelatine hieraan toe en verwarm het tot de gelatine is opgelost.
- Splits ondertussen de eieren en klop deze samen met de suiker tot het schuimig is.
- Klop nu ook de slagroom tot hij goed stijf en lobbig is en vervolgens ook het eiwit.
- Laat nu het citroen mengsel afkoelen en voeg hieraan het eigeel toe en mix dit met de garde.
- Voeg vervolgens de slagroom hieraan toe en als laatste spatel je het eiwit er doorheen.
- Verdeel dit over de 4 potjes of glaasjes en zet het in de koelkast. Laat het hierin minimaal 2 uur goed opstijven.
- Voeg als je het gaat serveren de muntblaadjes en de citroenrasp toe.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten