woensdag 14 juli 2021

Recept voor heerlijke frisse citroenmousse dit perfect voor de zomer of als je een licht lekker nagerecht wil

Dit is een recept voor 4 personen :)

Ingrediënten:

  • 50 gram suiker
  • 1 citroen
  • 125 milliliter (biologische) slagroom
  • 2 middelgrote eieren
  • 3 gelatine blaadjes
  • Verse munt blaadjes ( eventueel framboos munt)


Benodigdheden:

  • Keukenmachine
  • Kleine glaasjes of potjes
  • Steelpan
  • Spatel
  • Garde
  • Zeef
  • Citrus pers
  • Rasp
Koken
Koken

Bereidingswijze:

  1. Week de gelatine in wat lauw water.
  2. Rasp wat schil van de citroen, snij hem doormidden en pers hem uit zeef hem indien nodig zodat je geen pitjes in het sap hebt.
  3. Giet het sap in de steel pan en verwarm hem op een zachte pit voeg de gelatine hieraan toe en verwarm het tot de gelatine is opgelost.
  4. Splits ondertussen de eieren en klop deze samen met de suiker tot het schuimig is.
  5. Klop nu ook de slagroom tot hij goed stijf en lobbig is en vervolgens ook het eiwit.
  6. Laat nu het citroen mengsel afkoelen en voeg hieraan het eigeel toe en mix dit met de garde.
  7. Voeg vervolgens de slagroom hieraan toe en als laatste spatel je het eiwit er doorheen.
  8. Verdeel dit over de 4 potjes of glaasjes en zet het in de koelkast. Laat het hierin minimaal 2 uur goed opstijven. 
  9. Voeg als je het gaat serveren de muntblaadjes en de citroenrasp toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten