maandag 27 december 2021

Recept voor overheerlijke varkenshaas met sinaasappelsiroop, gewelde pruimen op knolselderijpuree

   

Dit recept voor overheerlijke varkenshaas met sinaasappelsiroop, gewelde pruimen op knolselderijpuree is voor vier personen, de combinatie en smaken zijn restaurant waardig en het is nog makkelijk te maken ook. Een perfect gerecht voor kerst, Pasen of oud en nieuw. 

Ingrediënten voor vier personen

  • 1 grote knolselderij.
  • 250 gram gedroogde pruimen. 
  • 1 theelepel verse tijm of 2 theelepels gedroogde tijm 
  • 100 milliliter kippenbouillon
  • 100 milliliter Rode wijn.
  • 2 sinaasappels (schoongeboend).
  • 2 eetlepels honing.
  • 1 kaneel stokje
  • 2 eetlepels balsamicoazijn.
  • 400 gram varkenshaas.
  • 150 gram boter.
  • Groente bouillonblokje 

Bereidingswijze:

  1. Schil de knolselderij en snij hem in kleine stukjes.
  2. Kook de knolselderij met het bouillon blokje in ongeveer 20 minuten gaar.
  3. Doe de pruimen met de tijm, de bouillon en de ronde wijn in een steelpannetje. 
  4. Zet vier borden klaar en verwarm deze in de oven op 50 tot 60 graden.
  5. Verwarm het steelpannetje tot het tegen de kook aan is. Doe er een deksel op en laat hem mengsel zonder vuur wellen.
  6. Rasp ondertussen de helft van de sinaasappel en pers dit sinaasappels uit.
  7. Doe de sinaasappelrasp samen met het sap, de honing, het kaneelstokje en de balsamicoazijn in een steelpannetje.
  8. Verwarm dit op een matig vuurtje langzaam en laat het inkoken tot het de dikte heeft van een siroop.
  9. Bestrooi ondertussen de varkenshaas met peper en zout. 
  10. Zet een grote koekenpan op hoog vuur en verhit hier 50 gram boter.
  11. Bak hierin de varkenshaas zodat hij dichtschroeit doe dit aan beide kanten en zet daarna het vuur laag en bak hierin de varkenshaas verder af. Controleer of de varkenshaas medium of welldone is en pak hem daarna in aluminiumfolie.
  12. Giet nu de knolselderij af en blender deze heel fijn. 
  13. Snij de varkenshaas in plakken.
  14. Haal de borden uit de oven en schep de puree in het midden van het bord.
  15. Leg hier de varkenshaas op en bestrijk deze met de siroop en serveer hier de pruimen bij.

KokenKoken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten