Ik maak vaak Panna cotta het is een lekkere afsluiter na een Italiaanse maaltijd. Het is ook nog is makkelijk te maken en iedereen vindt het altijd lekker. Je kan er ook veel mee variëren, vandaag de koffievariant met een heerlijk krokantje dat gemaakt is van Haagse hopjes.
Dit is een recept voor 6 personen pas de ingrediënten aan als je het voor meer of minder mensen wil maken er is ook een lekkere vega variant die ik zelf ook maak.
Benodigdheden:
- Steelpannetje
- Schaaltje
- 6 Ramekins of kleine schaaltjes voor de pana cota
- Bakpapier x 2.
- Oven
- Mengkom
- Bakplaat
- Garde
De ingrediënten
- 500 ml room of vegetarische kookroom
- 4 gelatineblaadjes of agar agar
- 150 ml espresso
- 55 gram fijne kristalsuiker
- 8 tot 10 Haagsche hopjes
- Bitter of ameratti koekjes
Bereidingswijze:
- Verkruimel de koekjes.
- Zet de espresso of maak hem van instant koffie.
- Week de gelatine in het kleine kommetje met koud water.
- Zet een steelpan op het vuur doe er water in, doe hier de mengkom op zodat hij verwarmt wordt door het water.
- Hou het vuur laag en doe vervolgens de room, suiker en espresso in de kom, let erop dat het niet gaat koken.
- Knijp als het mengsel goed warm is de gelatine uit en roer het met een garde door het mengsel.
- Haal het mengsel van het vuur en verdeel ze over de schaaltjes of de ramekins.
- Laat het drie uur opstijven in de koelkast.
- Maak nu voordat je het gaat serveren de krokantjes van Haagse hopjes.
- Verwarm de oven op 180 graden
- Leg bakpapier op een bakplaat leg hier 8 tot 10 Haagse hopjes op.
- Leg op de hopjes nog een bakpapier en zet hier wat zwaars overheen bijvoorbeeld een lasagne schaal.
- Zet de hopjes 10 tot 12 minuten in oven.
- Laat ze afkoelen en breek ze in kleinere stukjes.
- Steek ze in de pana cota en serveer ze na ze bestrooid te hebben met de koekjes.
- Meestal leg ik er nog wat losse hop stukjes op tafel om te snaaien.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten