maandag 4 april 2022

Vegetarisch BBQ gerecht: aubergine met miso glazuur (voor of bij)

Vegetarisch BBQ gerecht: aubergine met miso glazuur(voor of bij). Dit is een recept voor 4 personen.

Ingrediënten:

  • 2 aubergines
  • 1 bosui
  • 120 ml zonnebloemolie
  • 2 theelepels miso (naar smaak kun je meer doen)
  • 1 eetlepel sambal (manis)
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel rijsazijn
  • 50 ml water
  • Zout

Bereidingswijze:

  1. Steek de BBQ aan
  2. Snij de bosui in kleine dunne ringetjes
  3. Snij de aubergines doormidden en maak een ruitpatroon met een scherp mes in het vluchtvlees raak de schil niet.
  4. Bestrooi de aubergines met met zout zorg dat er genoeg in de het ruitpatroon komt.
  5. Laat dit 10 minuten intrekken.
  6. Meng de olie, miso, sambal, azijn honing en het water samen.
  7. Knijp de aubergines na de 10 minuten uit en bestrijk ze met de marinade.
  8. Rooster ze met de zachte kan naar boven op de BBQ.
  9. Het roosteren duurt ongeveer 30 minuten tot het vlees zacht en romig is.
  10. Blijf de aubergines ondertussen bestrijken met marinade tot deze op is.
  11. Haal ze van de BBQ en serveer ze met de bosuitjes



KokenKoken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten