Vegetarisch BBQ gerecht: aubergine met miso glazuur(voor of bij). Dit is een recept voor 4 personen.
Ingrediënten:
- 2 aubergines
- 1 bosui
- 120 ml zonnebloemolie
- 2 theelepels miso (naar smaak kun je meer doen)
- 1 eetlepel sambal (manis)
- 1 theelepel honing
- 1 theelepel rijsazijn
- 50 ml water
- Zout
Bereidingswijze:
- Steek de BBQ aan
- Snij de bosui in kleine dunne ringetjes
- Snij de aubergines doormidden en maak een ruitpatroon met een scherp mes in het vluchtvlees raak de schil niet.
- Bestrooi de aubergines met met zout zorg dat er genoeg in de het ruitpatroon komt.
- Laat dit 10 minuten intrekken.
- Meng de olie, miso, sambal, azijn honing en het water samen.
- Knijp de aubergines na de 10 minuten uit en bestrijk ze met de marinade.
- Rooster ze met de zachte kan naar boven op de BBQ.
- Het roosteren duurt ongeveer 30 minuten tot het vlees zacht en romig is.
- Blijf de aubergines ondertussen bestrijken met marinade tot deze op is.
- Haal ze van de BBQ en serveer ze met de bosuitjes
Geen opmerkingen:
Een reactie posten