zaterdag 13 augustus 2022

Glutenvrij bakrecept: Hartig courgettebrood

Dit brood is gevuld met courgette, pompoenpitten, geitenkaas, tomaten en pesto.

Variatietips: voeg bijvoorbeeld olijven toe, of wat noten, de kaas kun je vervangen vega varianten.

Bereidingstijd:

  • 15 minuten voorbereiding
  • 30 minuten baktijd

Benodigdheden:

  • Oven
  • Cakevorm 21 cm
  • Bakpapier
  • Goede raps
  • Goede mengkom
  • Kleine koekenpan

Ingrediënten:

  • 100 gram cherrytomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram courgette
  • 2 eieren
  • 75 gram lupinemeel
  • 75 gram amandelmeel
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 2 eetlepels pesto
  • 50 gram pompoenpitten
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • Snuf zeezout
  • Peper

.

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Bekleed de cakevorm netjes met bakpapier.
  3. Pers of snij de knoflook fijn
  4. Snij de tomaatjes door de helft.
  5. Fruit de tomaten en knoflook 5 tot 10 minuten in de koekenpan.
  6. Rasp ondertussen de courgette fijn.
  7. Doe de eieren, het lupinemeel, amandelmeel, bakpoeder, de  pesto, pompoenpitten en het zeezout in de mengkom.
  8. Voeg hier de courgette hier aan toe en meng het.
  9. Voeg naar smaak peper toe.
  10. Schenk het beslag in de cakevorm en doe hier de geitenkaas en het tomatenmengsel doorheen.
  11. Schuif het in de oven en laat het 30 minuten afbakken.
  12. Laat het afkoelen en eet smakelijk.

KokenKoken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten