woensdag 17 augustus 2022

Glutenvrij bakrecept voor glutenvrije borrelbroodjes met rozemarijn en knoflook

Dit recept is voor zes broodjes, kan er ook meer maken.

Benodigdheden

  • Oven
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Mengkom
  • Spatel

ingrediënten: 

  • 4 eieren 
  • 1 theelepel appelazijn
  • 3/4 theelepel xanthaangom
  • 1 eetlepel (biologische) honing
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 100 mililiter cashewnotenmelk
  • 50 gram kokosmelk
  • 50 gram amandelmeel
  • 50 gram lupinemeel
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1 tl vers gehakte rozemarijn (naar smaak kun je meer toevoegen)
  • 1 teen verse geperste knoflook  
  • Snuf zeezout
In plaats van rozemarijn kun je ook olijven toevoegen

Koken

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Bekleed de bakplaat met bakpapier
  3. Doe alle ingrediënten in een mengkom en spatel alles door elkaar zodat je een stevig deeg krijgt
  4. Maak er zes bollen van en plaats deze op de bakplaat.
  5. Bak ze in 25 minuten in de oven af en laat ze daarna af koelen
Heerlijk met kruidenboter, zeezout boter of olijfolie en zeezout.
.




Koken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten