zaterdag 5 november 2022

Recept voor glutenvrije chocoladebroodjes

Dit een lekker glutenvrij recept voor een snack/tussendoortje

Bereidingstijd:

  • Voorbereiding: 5 minuten
  • Baktijd: 20 minuten

Benodigdheden:

  • Oven
  • Brood of muffinvormpjes
  • Mengkom
  • Spatel
  • ijsschep


Ingrediënten voor zes broodjes:

  • 150 gram amandelmeel
  • 100 gram kastanje meel
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2 eetlepels rauwe cacao
  • 250 gram kokosyoghurt
  • 2 eieren
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 eetlepel citroensap
  • 50 gram purechocolade
  • kokosolie

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Vet de brood of muffinvormpjes in met kokosolie.
  • Doe de meelsoorten, het vanille-extract en de cacao in de mengkom.
  • Roer de kokosyoghurt en de eieren door de mix.
  • Doe de bakingsoda en het citroensap in een bakje.
  • Roer dit door elkaar zodat het gaat bruisen.
  • Spatel dit door het beslag en schept 6 bollen in de vormpjes.
  • Hak de chocolade in stukjes en duw deze in de broodjes.
  • Bak de broodjes in 20 minuten goudbruin, laat ze even afkoelen en eet ze op.


KokenKoken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten