zaterdag 5 november 2022

Recept voor glutenvrije luchtige bruine bolletjes

   

Recept voor glutenvrije luchtige bruine bolletjes


Bereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: 50 minuten


Benodigdheden:

  • Oven
  • Spatel
  • Bakplaat
  • Keukenmachine of mengkom
  • Bakpapier

.

Ingrediënten voor 4 lekkere broodjes

  • 100 gram amandelmeel
  • 50 gram kastanjemeel
  • of 100 gram hazelnootmeel
  • 25 gram psylliumvezels
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel zeezout
  • 200 ml water
  • 30 gram pompoenpitten

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Bekleed de bakplaat met bakpapier
  3. Stop alle droge ingrediënten in de mengkom of de keukenmachine
  4. Doe hier de eiwitten doorheen
  5. Kook het water en meng dit met het deeg 
  6. Laat het deeg rusten als het iets te nat is
  7. Als je het deeg kan kneden zonder dat er iets blijft kleven is het deeg goed
  8. Maak er nu 4 bolletjes van en plaats ze op bakplaat
  9. Bestrooi ze met de pompoenpitten de bollen worden later nog groter
  10. Bak ze af in de oven laat ze afkoelen en eet ze lekker op




KokenKoken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten