Recept voor glutenvrije luchtige bruine bolletjes
Bereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: 50 minuten
Benodigdheden:
- Oven
- Spatel
- Bakplaat
- Keukenmachine of mengkom
- Bakpapier
.
Ingrediënten voor 4 lekkere broodjes
- 100 gram amandelmeel
- 50 gram kastanjemeel
- of 100 gram hazelnootmeel
- 25 gram psylliumvezels
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 theelepel zeezout
- 200 ml water
- 30 gram pompoenpitten
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Bekleed de bakplaat met bakpapier
- Stop alle droge ingrediënten in de mengkom of de keukenmachine
- Doe hier de eiwitten doorheen
- Kook het water en meng dit met het deeg
- Laat het deeg rusten als het iets te nat is
- Als je het deeg kan kneden zonder dat er iets blijft kleven is het deeg goed
- Maak er nu 4 bolletjes van en plaats ze op bakplaat
- Bestrooi ze met de pompoenpitten de bollen worden later nog groter
- Bak ze af in de oven laat ze afkoelen en eet ze lekker op

Geen opmerkingen:
Een reactie posten