dinsdag 1 augustus 2017

Recept voor: Rösti met mierikswortelroom

Recept voor: Rösti met mierikswortelroom

Koken

Ingrediënten:

  • 2 grote kruimige aardappels
  • 1/2 vers eiwit
  • 1 tl maïzena
  • 3 el zonnebloemolie
  • 30 g vers geraspte mierikswortel
  • 2 el crème fraïche
  • fleur de sel
  • maldonzout of gewoon zout
  • eventueel zwarte peper

Receptenboek met powerfood heerlijk gezond!


Benodigdheden:

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden
  2. Schil de aardappelen
  3. Rasp de aardappels met een grove rasp
  4. Spel de rasp met koud water en dep de aardappels goed droog met een theedoek
  5. Meng het eiwit door de aardappel en zeef de maïzena erover. 
  6. Meng het geheel goed en gebruik hierbij je vingers
  7. Breng het op smaak met de peper en eventueel zout
  8. Verhit de zonnebloemolie in de koekenpan op een laag vuur
  9. Schep de aardappelrösti erin en bak hem op laag vuur in 4 tot 5 minuten licht goudbruin
  10. Keer de rösti en bak de andere kant ook goudbruin
  11. Schep de rösti op een bakplaat en bak in de oven zes tot acht minuten
  12. Meng naar smaak mierikswortelrasp door de crème fraïche en breng het op smaak met de fleur de sel en vers gemalen peper
  13. Bestrooi de rösti met maldonzout en serveer het met de mierikswortel


Huishoudweken 2017

Geen opmerkingen:

Een reactie posten