Recept voor: Rösti met mierikswortelroom
Recept voor: Rösti met mierikswortelroom
Ingrediënten:
- 2 grote kruimige aardappels
- 1/2 vers eiwit
- 1 tl maïzena
- 3 el zonnebloemolie
- 30 g vers geraspte mierikswortel
- 2 el crème fraïche
- fleur de sel
- maldonzout of gewoon zout
- eventueel zwarte peper
Benodigdheden:
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 160 graden
- Schil de aardappelen
- Rasp de aardappels met een grove rasp
- Spel de rasp met koud water en dep de aardappels goed droog met een theedoek
- Meng het eiwit door de aardappel en zeef de maïzena erover.
- Meng het geheel goed en gebruik hierbij je vingers
- Breng het op smaak met de peper en eventueel zout
- Verhit de zonnebloemolie in de koekenpan op een laag vuur
- Schep de aardappelrösti erin en bak hem op laag vuur in 4 tot 5 minuten licht goudbruin
- Keer de rösti en bak de andere kant ook goudbruin
- Schep de rösti op een bakplaat en bak in de oven zes tot acht minuten
- Meng naar smaak mierikswortelrasp door de crème fraïche en breng het op smaak met de fleur de sel en vers gemalen peper
- Bestrooi de rösti met maldonzout en serveer het met de mierikswortel
Geen opmerkingen:
Een reactie posten