De custard voor deze mousse moet zo dik zijn als lobbige slagroom of wat de Fransen créme de anglaise noemen.
Ingrediënten voor 4 glazen:
- 1,25 dl volle room
- 2,5 dl schenkbare custard
- 2 el espresso of sterke zwarte koffie
- 125 gram melkchocolade in stukjes
- extra slagroom en chocolade om te garneren
Top recepten boek:
Benodigdheden:
- Pan
- 4 kopjes of dessert glazen
- Mengkom
- Breng de room custard en koffie tegen de kook aan
- Haal de pan van het vuur en voeg de chocolade toe
- Roer tot de chocolade smelt
- Laat het mengsel afkoelen en onder af en toe roeren staan tot het dik wordt
- Schep het dan in de kopjes of de glazen en laat het 2-3 uur opstijven in de koelkast
- Roer de slagroom stijf en voeg suiker toe
- Haal de glazen uit de koelkast en schep er een lepel slagroom op bestrooi het met geraspte chocolade


Geen opmerkingen:
Een reactie posten