zondag 16 september 2018

Dessertrecept voor Cappuccino mousse

De custard voor deze mousse moet zo dik zijn als lobbige slagroom of wat de Fransen créme de anglaise noemen.

Ingrediënten voor 4 glazen:

  • 1,25 dl volle room
  • 2,5 dl schenkbare custard
  • 2 el espresso of sterke zwarte koffie
  • 125 gram melkchocolade in stukjes
  • extra slagroom en chocolade om te garneren

Top recepten boek:

Benodigdheden:

  • Pan
  • 4 kopjes of dessert glazen
  • Mengkom
  1. Breng de room custard en koffie tegen de kook aan
  2. Haal de pan van het vuur en voeg de chocolade toe
  3. Roer tot de chocolade smelt 
  4. Laat het mengsel afkoelen en onder af en toe roeren staan tot het dik wordt
  5. Schep het dan in de kopjes of de glazen en laat het 2-3 uur opstijven in de koelkast
  6. Roer de slagroom stijf en voeg suiker toe 
  7. Haal de glazen uit de koelkast en schep er een lepel slagroom op bestrooi het met geraspte chocolade


Geen opmerkingen:

Een reactie posten