Deze zijn heerlijk bij een kom ver fruit of een informeel etentje. Ook zijn ze heerlijk bij de koffie of thee. De schuimpjes kun je bewaren in een trommel en kun je dus van tevoren bereiden.
Recepten dessert boek:
Ingrediënten
- Voor de schuimpjes:
- 3 eiwitten van grote eieren
- 1tl koffie-essence
Voor de garnering/vulling
- 175 gram pure chocolade, gehakt
- 1,25 dl volle room
- 1 tl vanille- essence
- Cacaopoeder, om te bestuiven
Benodigdheden:
- Oven
- 2 bakplaten
- Bakpapier
- Grote kom
- Eventueel spuit om op de bakplaat te spuiten
- Hittebestendige kom
- Pan
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 110c
- Bekleed de 2 bakplaten met bakpapier
- Klop voor de schuimpjes de eiwitten in een grote kom lobbig
- Klop de suiker er theelepel voor theelepel door
- Als het eiwitmengsel dikker wordt voeg je de rest van de suiker in een gelijkmatige stroom toe
- Klop de koffie erdoor heen
- Schep of spuit op elke bakplaat 12 schuimpjes en bak ze in ongeveer 2 uur droog en krokant
- Zet de oven uit en laat de schuimpjes in de oven afkoelen
- Haal ze voorzichtig van het papier
- Smelt voor de garnering en vulling de chocolade onder af en toe roeren in een hittebestendige kom boven een pan met heet water
- Bekleed de bakplaten met schone vellen bakpapier
- Doop de onderkant van de schuimpjes in de chocolade
- Leg ze op de chocolade kant op het papier
- Bedruppel ze met de rest van chocolade en laat ze opstijven
- Klop de room met vanille tot de room stijf is
- Plak hiermee 2 schuimpjes op elkaar
- Bestuif het resultaat met cacaopoeder



Geen opmerkingen:
Een reactie posten