zondag 16 september 2018

Dessertrecept voor chocoladepotjes met koffieroom

Chocolade en koffie zijn een uitstekende combinatie en vormen samen een prachtig klassiek Frans dessert.

Koken

Ingrediënten

  • Voor de potjes
  • 2,5 dl room
  • 175 gr pure chocolade gehakt
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 4 grote eidooiers












Voor de koffieroom

  • 1tl koffie essence ( of 1 tl oploskoffie opgelost in 1 el heet water )
  • 1,25 dl volle room of slagroom
  • Mokka boontjes om te garneren

Benodigdheden

  • Oven
  • Pan
  • Zeef
  • 4 oven vaste koffie potjes of wekpotten
  • Aluminium folie
  • Braadslee









Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden
  2. Verhit de room en chocolade in een pan op een laag vuur
  3. Klop de suiker en de eierdooiers er 1 voor 1 door
  4. Zeef dit mengsel en verdeel het over de vier vormpjes
  5. Zet ze in de braadslee en schenk er zoveel kokendheet water bij dat ze voor 2/3e onder water staan
  6. Dek ze af met aluminiumfolie
  7. Bak de potjes ongeveer 30 minuten tot ze net zijn gestold
  8. Haal ze uit de oven
  9. Laat ze afkoelen en vervolgens minstens 1 uur opstijven in de koelkast
  10. Klop de koffie essence met de room tot halve pieken
  11. Schep of spuit de room op de potjes en garneer ze met mokkaboontjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten