Chocolade en koffie zijn een uitstekende combinatie en vormen samen een prachtig klassiek Frans dessert.
Ingrediënten
- Voor de potjes
- 2,5 dl room
- 175 gr pure chocolade gehakt
- 1 el bruine basterdsuiker
- 4 grote eidooiers
Voor de koffieroom
- 1tl koffie essence ( of 1 tl oploskoffie opgelost in 1 el heet water )
- 1,25 dl volle room of slagroom
- Mokka boontjes om te garneren
Benodigdheden
- Oven
- Pan
- Zeef
- 4 oven vaste koffie potjes of wekpotten
- Aluminium folie
- Braadslee
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 150 graden
- Verhit de room en chocolade in een pan op een laag vuur
- Klop de suiker en de eierdooiers er 1 voor 1 door
- Zeef dit mengsel en verdeel het over de vier vormpjes
- Zet ze in de braadslee en schenk er zoveel kokendheet water bij dat ze voor 2/3e onder water staan
- Dek ze af met aluminiumfolie
- Bak de potjes ongeveer 30 minuten tot ze net zijn gestold
- Haal ze uit de oven
- Laat ze afkoelen en vervolgens minstens 1 uur opstijven in de koelkast
- Klop de koffie essence met de room tot halve pieken
- Schep of spuit de room op de potjes en garneer ze met mokkaboontjes




Geen opmerkingen:
Een reactie posten