Een lekker uitziende variatie op de traditionele chocolademouse. Gebruik pure chocolade van goede kwaliteit. Het percentage cacao mag niet te hoog zijn anders wordt de smaak bitter.
Recepten dessert boek:
Ingrediënten:
- 1,1 dl zure room
- 2,5 dl volle room
- 55 g witte chocolade, gehakt
- 175 g pure chocolade gehakt
- 2 eiwitten
- 2 el gele bastardsuiker
- Om te garneren geraspte witte en pure chocolade krullen
- Pan
- 2 Mengkommen
- 4 glazen om in te serveren
- Breng in een pan de beide soorten room aan de kook
- Schenk ongeveer een derde van de room over in een kom en roer de witte chocolade erdoor tot hij smelt
- Roer de pure chocolade door de grotere hoeveelheid (de 2/3e) tot hij smelt
- Laat beide mengsels afkoelen
- Klop het eiwit lobbig en klop de suiker er langzaam door hij stijf is
- Schep een 3e van het eiwit door het mengsel met de witte chocolade en de rest door het mengsel met de pure chocolade
- Schep de helft van de het pure chocolade mengsel in de vier glazen en laat het 30 minuten op stijven in de koelkast
- Schep het witte chocolade mengsel erop en laat het nog eens 30 minuten in de koelkast
- Schep de rest van het pure mengsel erop en laat het 1 uur in de koelkast
- Garneer de glazen met de chocolade vlokken en serveer ze
Ben echt een fan van chocola:)


Geen opmerkingen:
Een reactie posten