zondag 16 september 2018

Dessertrecept voor Zebraroomtoetjes (chocolademousse met golfplaten)

Een lekker uitziende variatie op de traditionele chocolademouse. Gebruik pure chocolade van goede kwaliteit. Het percentage cacao mag niet te hoog zijn anders wordt de smaak bitter.

Recepten dessert boek:





















Ingrediënten:

  • 1,1 dl zure room
  • 2,5 dl volle room
  • 55 g witte chocolade, gehakt
  • 175 g pure chocolade gehakt
  • 2 eiwitten
  • 2 el gele bastardsuiker
  • Om te garneren geraspte witte en pure chocolade krullen
Koken
  • Pan
  • 2 Mengkommen
  • 4 glazen om in te serveren

  1. Breng in een pan de beide soorten room aan de kook
  2. Schenk ongeveer een derde van de room over in een kom en roer de witte chocolade erdoor tot hij smelt
  3. Roer de pure chocolade door de grotere hoeveelheid (de 2/3e) tot hij smelt
  4. Laat beide mengsels afkoelen
  5. Klop het eiwit lobbig en klop de suiker er langzaam door hij stijf is
  6. Schep een 3e van het eiwit door het mengsel met de witte chocolade en de rest door het mengsel met de pure chocolade
  7. Schep de helft van de het pure chocolade mengsel in de vier glazen en laat het 30 minuten op stijven in de koelkast
  8. Schep het witte chocolade mengsel erop en laat het nog eens 30 minuten in de koelkast
  9. Schep de rest van het pure mengsel erop en laat het 1 uur in de koelkast
  10. Garneer de glazen met de chocolade vlokken en serveer ze
Ben echt een fan van chocola:)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten