Een klassiek dessert van pure chocolade met een verrukkelijke smaak. Serveer de cakejes zodra ze uit de oven komen. Want dan is de binnenkant nog vloeibaar en het stroomt naar buiten zodra je, je tanden erin zet.
Ingrediënten
- 175 gram pure chocolade gehakt
- 1,25 dl slagroom
- 3 grote eieren
- 3 el bruine bastardsuiker
- ½ tl vanille-essence
- 1 el bloem
- Cacao poeder om te bestuiven
- Zonnebloemolie om in te vetten
- bakpapier
Recepten dessert boek:
Benodigdheden
- Vier kleine pudding vormpjes geschikt voor de oven
- Mengkom
- Oven
- Hittebestendige kom
- Pan
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220c
- Vet de pudding vormpjes in met de zonnebloemolie
- Bekleed de bodem met een rondje bakpapier
- Doe de chocolade en room in de hittebestendige kom
- Zet de kom boven een pan met zacht kokend water
- Zodra de chocolade gesmolten is roer je hem glad
- Klop in de mengkom de eieren, suiker, vanille en bloem door elkaar
- Klop beetje bij beetje de gesmolten chocolade erdoor
- Schep of schenk het mengsel in de vormpjes en zet ze op de bakplaat
- Laat de cakejes 10 minuten in de oven gaar worden en zorg dat ze van binnen nog warm zijn
- Stort ze op bordjes en bestrooi ze met cacao en serveer ze meteen
Echt een heerlijk toetje ! De eerste keer kan het zijn dat het niet helemaal goed gaat. Bij mij ging het de eerste keer ook niet helemaal goed. Dat is ook de fun van het proberen van nieuwe recepten.


Geen opmerkingen:
Een reactie posten