vrijdag 14 september 2018

Tiramisu recept een romig koffie-chocolade dessert (tiramisu)



Tiramisu betekent trek mij omhoog. Waarom dit zo wordt genoemd is niet duidelijk. Misschien omdat je flauw valt van genot als je het proeft. Het is een erg lekker dessert maar wel machtig.

Ingrediënten voor 6 personen:

Heerlijke Italiaanse recepten:













Benodigdheden:


Bereidingswijze:

  1. Zet een pan met water op het vuur
  2. Doe de kom in de pan
  3. Klop de 4 eierdooiers met de suiker en vanille-essence in de kom.
  4. Klop door tot het mengsel licht van kleur wordt en de garde een spoor achter laat
  5. Haal het mengsel van het vuur en laat het afkoelen
  6. Klop tijdens het afkoelen het mengsel door om de vorming van een vel te voorkomen
  7. Klop als het mengsel koud is de mascarpone erdoor tot deze volledig is opgenomen
  8. Klop de eiwitten stijf in de schone kom tot er pieken ontstaan
  9. Schep het eiwit voorzichtig door het mascarpone mengsel
  10. Meng de koffie en de likeur in een ondiepe schaal
  11. Doop de lange vingers hier één voor één in.
  12. Draai ze snel om zodat ze de vloeistof absorberen en niet uit elkaar vallen
  13. Maak een laag van lange vingers op de bodem van de schaal
  14. Doe hier een laag van het mascarpone mengsel overheen.
  15. Herhaal dit met de volgende lagen (de laatste moet het mascarpone mengsel zijn)
  16. Strijk het oppervlak glad
  17. Zet het minimaal een uur en het liefst een nacht in de koelkast
  18. Strooi voor het opdienen cacaopoeder (met een zeef ) en de chocolade er overheen
  19. Voeg de koffiebonen toe
  20. Doe het muntblaadje als laatst erop

Variatietips:

  • Vervang de lange vingers voor speculaas of aardbeien.
  • Vervang de koffiebonen voor aardbeien of walnoten (of doe allebei)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten