Zoete, lekkere ruikende mango’s smaken lekker tropisch. Ruik er eerst aan voordat je ze koopt. Als hij sterk en zoet ruikt is de smaak meestal goed. Geen geur is vaak geen smaak en voor dit recept is een goede smaak nodig.
Wat heb je nodig?
- 1 el gelatine poeder
- 2 el koud water
- 2-3 mango’s ( 450 gram aan vruchtvlees )
- Fijn geraspte schil en het sap van 2 limoenen
- 1,75 dl volle room
- 1 eiwit van een groot ei
- 55 gram gele basterdsuiker
- Extra slagroom en sliertjes limoen voor de garnering
Wat heb je nodig om het te bereiden?
- Kom
- Pan
- Blender
- Klopper
Hoe maak je het?
- Week in een kommetje de gelatine 5 minuten in koud water
- Zet de kom in een pan met heet water en laat het staan tot de gelatine is opgelost
- Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees van de pit af
- Hak het grof en doe het met de schil en het sap van de limoen in de blender
- Pureer en roer de opgeloste gelatine erdoor
- Klop de room net stijf en schep hem door het mango mengsel
- Klop het eiwit lobbig en klop beetje bij beetje de suiker erdoor
- Roer 1 el geklopt eiwit door het mangomengsel en schep dan voorzichtig de rest erdoor
- Schep het in 4 schaaltjes en laat het 2 tot 3 uur opstijven in de koelkast
- Garneer de mousse met een schepje slagroom en enkele sliertjes limoen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten