donderdag 13 september 2018

Recept voor een heerlijk hoofdgerecht: Thaise noedels met garnalen

Voor 4 personen
Koken

Wat hebben we nodig?

Koken
  • 1 bosje bosuitjes
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 rode paprika
  • 200 g rijstnoedels
  • 2 el arachideolie
  • 50 g ongezouten pinda's
  • 1 bird's eye pepertje gesneden in ringetjes
  • 1 stengel citroengras flink gekneusd
  • 400 ml vis- of kippenbouillon
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 tl thaise vissaus
  • 350 g gepelde en gekookte garnalen
  • 3 el fijngesneden vers korianderblad voor de garnering
  • peper en zout

Receptenboektip met veel vis recepten:









Welke kookgerei hebben we nodig?

Hoe maken we het?

  1. Snij de bosuitjes en bleekselderij in schijne stukjes. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd hem in dunne reepjes
  2. Doe de noedels in een kom en overgiet ze met kokendheet water. Laat ze wellen volgens aanwijzing op de verappking en giet ze daarna af
  3. Verhit de olie in de wokpan en roerbak hierin de pinda's 1 tot 2 minuten tot ze goudbruin zijn. Schep ze met een schuimspaan uit de pan
  4. Voeg de gesneden groenten toe en roerbak ze 1 tot 2 minuten op hoog vuur
  5. Voeg de bird's eye peper, het citroengras, de bouillon, kokosmelk en vissaus toe en breng alles aan de kook
  6. Voeg de garnalen toe en laat ze al omscheppend doorwarmen. Breng het op smaak met peper en zout. Voeg daarna de noedels toe.
  7. Serveer het in voorverwarmde kommen bestrooi het met de fijngesneden koriander
  8. Eet smakelijk


Geen opmerkingen:

Een reactie posten