Voor 4 personen
Wat hebben we nodig?
- 1 bosje bosuitjes
- 2 stengels bleekselderij
- 1 rode paprika
- 200 g rijstnoedels
- 2 el arachideolie
- 50 g ongezouten pinda's
- 1 bird's eye pepertje gesneden in ringetjes
- 1 stengel citroengras flink gekneusd
- 400 ml vis- of kippenbouillon
- 200 ml kokosmelk
- 2 tl thaise vissaus
- 350 g gepelde en gekookte garnalen
- 3 el fijngesneden vers korianderblad voor de garnering
- peper en zout
Receptenboektip met veel vis recepten:
Welke kookgerei hebben we nodig?
- snijplank
- mes
- wokpan
- schuimspaan
- kom
- kommen om in te serveren
Hoe maken we het?
- Snij de bosuitjes en bleekselderij in schijne stukjes. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd hem in dunne reepjes
- Doe de noedels in een kom en overgiet ze met kokendheet water. Laat ze wellen volgens aanwijzing op de verappking en giet ze daarna af
- Verhit de olie in de wokpan en roerbak hierin de pinda's 1 tot 2 minuten tot ze goudbruin zijn. Schep ze met een schuimspaan uit de pan
- Voeg de gesneden groenten toe en roerbak ze 1 tot 2 minuten op hoog vuur
- Voeg de bird's eye peper, het citroengras, de bouillon, kokosmelk en vissaus toe en breng alles aan de kook
- Voeg de garnalen toe en laat ze al omscheppend doorwarmen. Breng het op smaak met peper en zout. Voeg daarna de noedels toe.
- Serveer het in voorverwarmde kommen bestrooi het met de fijngesneden koriander
- Eet smakelijk
Geen opmerkingen:
Een reactie posten