Voor 4 personen
ingrediënten:
- 1 tl maïzena
- 150 ml kippenbouillon
- 2 tl sesamzaad
- 1 el geraspte gemberwortel
- 1 el sojasaus
- 1/4 tl pittige chilisaus
- 3 el plantaardige olie
- 3 wortels in dunne plakjes gesneden
- 350 g oesterzwammen in dunne plakjes gesneden
- 1 grote rode paprike in dunne reepjes gesneden zonder zaadlijsten
- 450 g grote rauwe garnalen, gepeld en de darmkanalen verwijderd
- 2 tenen geperste knoflook
- Gekookte rijst als bijgerecht
- Takjes verse koriander ter garnering
Receptenboek met heerlijke recepten:
Benodigdheden:
Hoe maken we het?
- Roer in een kommetje de maïzena met beetje bouillon tot een glad papje
- Klop er de resterende bouillon, het sesamzaad, de gember, sojasaus, en chilisaus door zodat er een mooi glad mengsel ontstaat
- Verhit 2 eetlepels van de olie in een grote wok
- Roerbak de wortels hierin 3 minuten en schep ze in een kommetje
- Schenk de resterende olie in de wok en roerbak hierin de oesterzwammen voor 2 minuten en schep ze in een kommetje
- Voeg de paprika, garnalen en knoflook toe en roerbak ze 3 minuten of tot de garnalen roze kleuren en opkrullen
- Schep het maïzenamengsel nog eens om en schenk het in de wok
- Laat het sausje even pruttelen tot het begint te binden
- Voeg de wortels en oesterzwammen toe en laat alles afgedekt nog 2 minuten doorwarmen
- Serveer het op een bedje van gekookte rijst en garneer het met takjes koriander
Geen opmerkingen:
Een reactie posten