donderdag 13 september 2018

Hoofdgerecht: een heerlijk recept voor gembergarnalen met oesterzwammen

Voor 4 personen

Koken

ingrediënten: 

  • 1 tl maïzena
  • 150 ml kippenbouillon
  • 2 tl sesamzaad
  • 1 el geraspte gemberwortel
  • 1 el sojasaus
  • 1/4 tl pittige chilisaus
  • 3 el plantaardige olie
  • 3 wortels in dunne plakjes gesneden
  • 350 g oesterzwammen in dunne plakjes gesneden
  • 1 grote rode paprike in dunne reepjes gesneden zonder zaadlijsten
  • 450 g grote rauwe garnalen, gepeld en de darmkanalen verwijderd
  • 2 tenen geperste knoflook
  • Gekookte rijst als bijgerecht
  • Takjes verse koriander ter garnering

Receptenboek met heerlijke recepten:









Benodigdheden:

Hoe maken we het?

  1. Roer in een kommetje de maïzena met beetje bouillon tot een glad papje
  2. Klop er de resterende bouillon, het sesamzaad, de gember, sojasaus, en chilisaus door zodat er een mooi glad mengsel ontstaat
  3. Verhit 2 eetlepels van de olie in een grote wok
  4. Roerbak de wortels hierin 3 minuten en schep ze in een kommetje
  5. Schenk de resterende olie in de wok en roerbak hierin de oesterzwammen voor 2 minuten en schep ze in een kommetje
  6. Voeg de paprika, garnalen en knoflook toe en roerbak ze 3 minuten of tot de garnalen roze kleuren en opkrullen
  7. Schep het maïzenamengsel nog eens om en schenk het in de wok
  8. Laat het sausje even pruttelen tot het begint te binden
  9. Voeg de wortels en oesterzwammen toe en laat alles afgedekt nog 2 minuten doorwarmen
  10. Serveer het op een bedje van gekookte rijst en garneer het met takjes koriander

Geen opmerkingen:

Een reactie posten