zondag 23 september 2018

Recept voor verschillende gekleurde koekjes


Dit recept heb ik gekregen van kennis die ze maakte voor het suiker feest.


Ingrediënten:


  • 140 gram roomboter
  • 180 gr bloem
  • 2 eieren
  • 140 gram suiker
  • 250 gr maïzena
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Roze of zwarte of witte kleurstof dit kun je zelf bepalen. De een vind roze lekker, de ander wit of zwart.

Heerlijke lunchrecepten:

  • 2 repen melk chocolade
  • 2 repen witte chocolade
  • 10 eetlepels olie
  • Vervang voor de variatie 1 reep melk chocolade voor butterscotch of pure chocolade.
  1. Haal de roomboter uit de koelkast en laat deze zacht worden. (eventueel iets verhitten)
  2. Roer de roomboter met de suiker, vanillesuiker en het ei goed door elkaar.
  3. Voeg de maïzena toe en meng het goed samen.
  4. Vervolgens de bloem en de bakpoeder beetje bij beetje toevoegen tot je een mooi deeg krijgt.
  5. De kleurstof erbij doen dit goed mengen tot de kleurstof goed in het deeg zit.
  6. Rol het deeg uit en steek met een dop rondjes eruit.
  7. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak ze voor ongeveer 10 minuutjes op 130 graden.
  8. Laat ze na het bakken afkoelen.
  9. Smelt ondertussen de melk chocolade au-bain-marie met 3 eetlepels olie
  10. Doe vervolgens de koekjes in chocolade. Zorg dat ze rondom goed onder de chocolade zitten.
  11. Laat de koekjes in de koelkast af koele.
  12. Smelt ondertussen de melk chocolade
  13. Meng hier de rest van de olie mee.
  14. Wanneer chocolade goed dik is voeg je nog wat olie toe.
  15. Haal de koekjes weer uit de koelkast
  16. Pak een kwastje,vork of lepel en maak hiermee een patroon op de koekjes van het chocolade mengsel.
  17. Stop de koekjes weer in de koelkast en laat ze opnieuw afkoelen.
  18. Serveer de koekjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten