Recept voor verschillende gekleurde koekjes
Dit recept heb ik gekregen van kennis die ze maakte voor het suiker feest.
Ingrediënten:
- 140 gram roomboter
- 180 gr bloem
- 2 eieren
- 140 gram suiker
- 250 gr maïzena
- 2 zakjes vanillesuiker
- 1 theelepel bakpoeder
- Roze of zwarte of witte kleurstof dit kun je zelf bepalen. De een vind roze lekker, de ander wit of zwart.
- 2 repen melk chocolade
- 2 repen witte chocolade
- 10 eetlepels olie
- Vervang voor de variatie 1 reep melk chocolade voor butterscotch of pure chocolade.
- Haal de roomboter uit de koelkast en laat deze zacht worden. (eventueel iets verhitten)
- Roer de roomboter met de suiker, vanillesuiker en het ei goed door elkaar.
- Voeg de maïzena toe en meng het goed samen.
- Vervolgens de bloem en de bakpoeder beetje bij beetje toevoegen tot je een mooi deeg krijgt.
- De kleurstof erbij doen dit goed mengen tot de kleurstof goed in het deeg zit.
- Rol het deeg uit en steek met een dop rondjes eruit.
- Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak ze voor ongeveer 10 minuutjes op 130 graden.
- Laat ze na het bakken afkoelen.
- Smelt ondertussen de melk chocolade au-bain-marie met 3 eetlepels olie
- Doe vervolgens de koekjes in chocolade. Zorg dat ze rondom goed onder de chocolade zitten.
- Laat de koekjes in de koelkast af koele.
- Smelt ondertussen de melk chocolade
- Meng hier de rest van de olie mee.
- Wanneer chocolade goed dik is voeg je nog wat olie toe.
- Haal de koekjes weer uit de koelkast
- Pak een kwastje,vork of lepel en maak hiermee een patroon op de koekjes van het chocolade mengsel.
- Stop de koekjes weer in de koelkast en laat ze opnieuw afkoelen.
- Serveer de koekjes
Geen opmerkingen:
Een reactie posten