zondag 23 september 2018

Diverse toetjes: chocolade fondue, gebakken banaan en perzik crème

3 heerlijke dessert/toetjes die makkelijk te maken zijn

Boekentip met lekkere recepten:

recept voor chocoladefondue:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 25 minuten

Benodigheden:



Ingrediënten

  • 200 ml slagroom
  • 700 g chocolade, puur of melk
  • eetlepels amandellikeur
  • Fruit (kies hier wat je zelf lekker vindt de hiergenoemde soorten zijn tips)
  • Aardbeien
  • Perzik
  • Ananas
  • Kersen
  • Peer
  • Appel



Bereidingswijze:

  • Hak of verbrokkel de chocolade tot kleine stukken zodat het straks makkelijk smelt.
  • Snij het fruit in stukjes. Zorg ervoor dat ze groot genoeg zijn om met een vork te prikken.
  • Leg het fruit op een schaal
  • Verwarm de slagroom in een steelpan tot ze bijna kookt. Het mag niet koken.
  • Draai het vuur uit en laat de room iets afkoelen. Chocolade smelt al op 38c.
  • Voeg de chocolade toe aan de room en blijf roeren tot het een smeuïge massa wordt.
  • Schenk de chocolademassa over in de chocolade fondueset en roer de likeur erdoor.
  • Houd de chocolade warm boven een waxinelichtje
  • Zet de fruitschaal op tafel.


recept voor gebakken banaan met rum


Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 minuten

Benodigheden:

Ingrediënten

  • 4 bananen
  • 2 eetlepels boter
  • 100 ml rum (slijter)
  • 4 eetlepels rietsuiker
  • 1 eetlepel kaneelpoeder
  • Optioneel bol kaneel, chocolade of vanille ijs

Bereidingswijze:

  • Doe de rum in een steelpan en verwarm deze
  • Voeg de suiker en kaneel toe en laat de suiker door te roeren oplossen.
  • Zet het vuur hoger zodra deze is opgelost en laat het inkoken tot een lichte siroop.
  • Pel de bananen en snij deze in stukken van +- 1 centimeter.
  • Verhit in een grote koekenpan boter.
  • Bak de bananen mooi bruin dit duurt +- 3 minuten. Keer ze halverwege om zodat beide zijden mooi gebakken zijn.
  • Leg de plakken banaan op vier borden leggen en schenk de rumsiroop erover. Voeg de bol ijs toe.

recept voor perzikcreme

  • Aantal personen: 4
  • Bereidingstijd: 20 seconden

Benodigheden:

  • Blender

Ingrediënten

  • 2 dl koffiemelk
  • 4 tot 6 perziken
  • scheut witte wijn
  • 2 eetlepels citroensap
  • Variatietips:
  • Gebruik yoghurt of crème fraiche in plaats van de koffiemelk.
  • Vervang 2/3 perziken voor Ananas


Bereidingswijze:

  • Snij de perziken doormidden en verwijder de pitten.
  • Doe de koffiemelk, perziken, wittewijn en citroensap in de blender.
  • Zet de blender aan.
  • Schenk het mengsel in schaaltjes en laat het 30 minuten koelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten