3 heerlijke dessert/toetjes die makkelijk te maken zijn
Boekentip met lekkere recepten:
recept voor chocoladefondue:
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Benodigheden:
- Chocolade fondue set
- Steelpan
Ingrediënten
- 200 ml slagroom
- 700 g chocolade, puur of melk
- 4 eetlepels amandellikeur
- Fruit (kies hier wat je zelf lekker vindt de hiergenoemde soorten zijn tips)
- Aardbeien
- Perzik
- Ananas
- Kersen
- Peer
- Appel
Bereidingswijze:
- Hak of verbrokkel de chocolade tot kleine stukken zodat het straks makkelijk smelt.
- Snij het fruit in stukjes. Zorg ervoor dat ze groot genoeg zijn om met een vork te prikken.
- Leg het fruit op een schaal
- Verwarm de slagroom in een steelpan tot ze bijna kookt. Het mag niet koken.
- Draai het vuur uit en laat de room iets afkoelen. Chocolade smelt al op 38c.
- Voeg de chocolade toe aan de room en blijf roeren tot het een smeuïge massa wordt.
- Schenk de chocolademassa over in de chocolade fondueset en roer de likeur erdoor.
- Houd de chocolade warm boven een waxinelichtje
- Zet de fruitschaal op tafel.
recept voor gebakken banaan met rum
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 minuten
Benodigheden:
- Steelpan
- Grote koekepan
Ingrediënten
- 4 bananen
- 2 eetlepels boter
- 100 ml rum (slijter)
- 4 eetlepels rietsuiker
- 1 eetlepel kaneelpoeder
- Optioneel bol kaneel, chocolade of vanille ijs
Bereidingswijze:
- Doe de rum in een steelpan en verwarm deze
- Voeg de suiker en kaneel toe en laat de suiker door te roeren oplossen.
- Zet het vuur hoger zodra deze is opgelost en laat het inkoken tot een lichte siroop.
- Pel de bananen en snij deze in stukken van +- 1 centimeter.
- Verhit in een grote koekenpan boter.
- Bak de bananen mooi bruin dit duurt +- 3 minuten. Keer ze halverwege om zodat beide zijden mooi gebakken zijn.
- Leg de plakken banaan op vier borden leggen en schenk de rumsiroop erover. Voeg de bol ijs toe.
recept voor perzikcreme
- Aantal personen: 4
- Bereidingstijd: 20 seconden
Benodigheden:
- Blender
Ingrediënten
- 2 dl koffiemelk
- 4 tot 6 perziken
- scheut witte wijn
- 2 eetlepels citroensap
- Variatietips:
- Gebruik yoghurt of crème fraiche in plaats van de koffiemelk.
- Vervang 2/3 perziken voor Ananas
Bereidingswijze:
- Snij de perziken doormidden en verwijder de pitten.
- Doe de koffiemelk, perziken, wittewijn en citroensap in de blender.
- Zet de blender aan.
- Schenk het mengsel in schaaltjes en laat het 30 minuten koelen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten