zondag 23 september 2018

Recept voor pizzadeeg echt super lekker en goed.

Dit recept heb ik bij een pizza workshop gekregen en is echt super goed en zorgt voor een lekkere pizza.

Recept voor pizzadeeg

Met onderstaand recept kun je één pizza maken van zo’n 30-32 cm.


De ingrediënten (behalve de vloeistoffen) op een snijplank of kom mengen en in het midden een kuiltje maken. De olijfolie toevoegen en een beetje van het water. Beginnen met kneden. Geleidelijk de rest van het water toevoegen. Als het mengsel te droog wordt, een beetje water toevoegen. Als het te nat blijft, een beetje meel toevoegen. Kneden tot dat er een deegbal ontstaat met een gladde structuur. Het deeg moet een beetje plakkerig zijn, vergelijkbaar met een post it memo. Gemiddeld zo’n 2 minuten kneden. Het deeg een beetje bestrooien met Duro meel en afgedekt laten rusten. Dit kan in een kom met daarover huishoudfolie of een gist bak op kamertemperatuur.
Koken
Minimaal 1 uur laten staan en na een half uur nog een keer kneden en bestrooien met Duro meel. Het beste resultaat krijg je als het deeg 24 uur in de koelkast heeft gestaan. Ok dan het deeg tussendoor nog 1 - 2 keer kneden en lichtelijk bestrooien met Duro meel. Afhankelijk van het beleg moet de pizza zo’n 12-15 minuten in een oven op 220 graden als de oven op 250 graden kan is dit nog beter.

Pizza receptenboek


Het geknede deeg kun je in de koelkast bewaren. Naar mate het deeg ouder wordt, is het lastiger om het uit te rollen tot een pizzabodem. Manitoba meel is niet overal verkrijgbaar. Een goed en beter verkrijgbaar alternatief voor dit meel is: Le 5 Stagioni Farina Tipo 00.  Di Grano Duro meel is een fijne durumgries (van harde tarwe).

  • Benodigdheden:
  • 2 zakjes droge gist van 7 gr
  • 800 gr Manitoba meel (of Tipo 00)
  • 200 gram Di Grano Duro meel
  • 1 eetlepel rietsuiker
  • 2 eetlepels fijn zeezout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 500 ml lauw water

Volg verder de instructie zoals bij één pizza. De truuk bij het maken van een pizza is om het met de hand uit te rollen. Duw met je duimen het deeg steeds plat. Doe dit niet met de deegroller dat zorgt ervoor dat de lucht uit de pizza gaat. Als het deeg redelijk plat is druk dan met de rechterhand op het deeg zodat het niet wegglijd en maak de andere draaiende bewegingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten