Dit recept vormt een prachtig slot van een feestelijk diner
Ingrediënten voor 4 personen:
- 115 g amandelkoekjes
- 4 el amaretto of maraschino
- 4 gesplitste eieren
- 55 g kristalsuiker
- 225 g mascarpone
- Geroosterd amandelschaafsel voor de garnering
Benodigdheden:
- Vier dessert coupes of schaaltjes
Bereidingswijze:
- Verkruimel de amandelkoekjes door ze in een plastic zak te doen en ze met de deegrol te pletten
- Doe de verkruimelde koekjes in een kom en voeg de amaretto of maraschino toe en laat ze weken
- Klop intussen de eierdooiers met de suiker wit en schuimig
- Schep de mascarpone en de geweekte koekkruimels erdoor
- Klop het eiwit in een schone kom stijf en schep dit voorzichtig door het mengsel
- Verdeel de mascarponeroom over vier schaaltjes en zet het 1 a 2 uur in de koelkast weg
- Haal de schaaltjes uit de koelkast en bestrooi ze met amandelschaafsel


Geen opmerkingen:
Een reactie posten