vrijdag 14 september 2018

Een dessertrecept voor een mascarponeroom dessert



Dit recept vormt een prachtig slot van een feestelijk diner


Ingrediënten voor 4 personen:

  • 115 g amandelkoekjes
  • 4 el amaretto of maraschino
  • 4 gesplitste eieren
  • 55 g kristalsuiker
  • 225 g mascarpone
  • Geroosterd amandelschaafsel voor de garnering

Benodigdheden:

  • Vier dessert coupes of schaaltjes









Bereidingswijze:

  1. Verkruimel de amandelkoekjes door ze in een plastic zak te doen en ze met de deegrol te pletten
  2. Doe de verkruimelde koekjes in een kom en voeg de amaretto of maraschino toe en laat ze weken
  3. Klop intussen de eierdooiers met de suiker wit en schuimig
  4. Schep de mascarpone en de geweekte koekkruimels erdoor
  5. Klop het eiwit in een schone kom stijf en schep dit voorzichtig door het mengsel
  6. Verdeel de mascarponeroom over vier schaaltjes en zet het 1 a 2 uur in de koelkast weg
  7. Haal de schaaltjes uit de koelkast en bestrooi ze met amandelschaafsel 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten