vrijdag 14 september 2018

Een oud Italiaans dessertrecept voor kastanjemousse

Dit is een recept dat leuk is om een keer te proberen. Kastanjes spelen een belangrijke rol in de keuken van Toscane en Sardinië.

Ingrediënten voor zes personen:

Benodigdheden:












Bereidingswijze:

  1. Maak met een scherp mes een snee in de bolle kant van de kastanjes
  2. Doe ze in een ruime pan en giet er water over tot ze onder water staan
  3. Breng het water aan de kook en laat het water 5 minuten koken
  4. Haal de kastanjes er met een spatel of lepel uit
  5. Pel de kastanjes als ze nog warm zijn. De velletjes moeten gemakkelijk loslaten
  6. Doe de gepelde kastanjes in een schone pan met dikke boden.
  7. Giet de melk erbij en voeg het laurierblad, de kaneel en de helft van de kristalsuiker toe
  8. Breng het al roerend aan de kook zodat de suiker oplost
  9. Laat het op een laag vuurtje met een deksel 40 minuten door koken roer af en toe
  10. Neem de pan van het vuur en laat het afkoelen
  11. Verwijder de kaneel en het laurierblad uit de pan en gooi ze weg
  12. Verwarm de oven op 180c voor
  13. Doe de inhoud van de pan in de blender of keukenmachine en maak er een gladde puree van
  14. Klop de eierdooiers met de suiker tot een wit schuimig mengsel tot de garde erin blijft staan
  15. Roer de vanille-essence en de rum erdoorheen en de kastanje puree doe dit voorzichtig zodat het niet schift
  16. Klop 1,5 dl slagroom stijf en spatel de room voorzichtig door het kastanjemengsel
  17. Vet de ovenvaste bakjes in met boter en verdeel het mengsel over de bakjes.
  18. Bak de bakjes af in 10 tot 15 minuten
  19. Klop de laatste 1,5 slagroom op en voeg naar smaak suiker toe
  20. Laat de bakjes afkoelen tot kamer temperatuur
  21. Kiep de bakjes om op borden en garneer ze met slagroom.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten