zondag 23 september 2018

Heerlijke pizza saus of tomaten saus voor spaghetti/macaroni

Deze heerlijke saus heb ik geleerd te maken op een cursus pizza bakken.

Lekkere italiaanse pizza recepten:


  • Benodigdheden voor 4 pizza’s:
  • 600 gram trostomaten
  • 1 ui
  • 1 eetlepel verse gemengde kruiden (oregano, basilicum, rozemarijn)
  • zeezout
  • 4 eetlepels olijfolie extra vergine
  • snufje rietsuiker
Koken

Snijd de trostomaten kruislings in en blancheer ze zo’n 90 seconden in kokend water. Verwijder het vel en snijd pureer ze in een keukenmachine. Snijd de ui in kleine stukjes en fruit de ui in de olijfolie. Voeg vervolgens de tomaten en zout naar smaak toe. Op het moment dat de saus kookt, de kruiden en een snufje rietsuiker toevoegen en de saus zo’n 30 minuten laten pruttelen op een laag pitje. Hoe langer de saus staat te pruttelen, hoe dikker en zoeter de saus wordt. Om de paar minuten met een houten lepel door de saus roeren.

Mutti Pizza Sauce

Zelf tomatensaus maken is bewerkelijk. Een goed alternatief de pizza sauce van Mutti. Of je kan de tomaten puree gebruiken bij de supermarkt en er kruiden aan toevoegen. Verwarm hem wel eerst zodat de scherpe smaak er af gaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten