zondag 23 september 2018

Recept voor crème brûlée van stamppot koolraap & zoete aardappelen

Koken

Benodigheden

  • Spatel
  • Brander voor de crème brûlée
  • Spatel

Ingrediënten voor 4 tot 5 personen

  • 6 grote zoete aardappelen
  • 500 gram koolraap
  • Gezouten roomboter
  • 2 deciliter kokosmelk
  • 2 eetlepels stroop
  • 1 tl zout
  • 50 gram bruine basterdsuiker
  • 6 tot 8 eetlepels rietsuiker

Bereidingswijze:

  1. Was en schil de koolraap en aardappelen
  2. Snij de zoete aardappelen in vier of vijf stukken
  3. Snij de koolraap in dezelfde vorm als de aardappelen en ook gelijke grote
  4. Kook de aardappelen en koolraap beetgaar dit kan 15 tot 25 minuten duren afhankelijk van je snelkookpan of gewone pan.
  5. Giet de koolraap en aardappelen af
  6. Stamp alles goed fijn
  7. Roer de roomboter en kokos erdoorheen
  8. Meng de stroop en bruine basterdsuiker erdoorheen
  9. Voeg naar smaak zout toe
  10. Schep de stamppot over in de ovenschaal
  11. Strijk de stamppot glad met een spatel
  12. Bestrooi de stamppot aan de bovenkant met een laag rietsuiker
  13. Karameliseer de suiker met de brander

Geen opmerkingen:

Een reactie posten