Recept voor crème brûlée van stamppot koolraap & zoete aardappelen

- Spatel
- Brander voor de crème brûlée
- Spatel
Ingrediënten voor 4 tot 5 personen
- 6 grote zoete aardappelen
- 500 gram koolraap
- Gezouten roomboter
- 2 deciliter kokosmelk
- 2 eetlepels stroop
- 1 tl zout
- 50 gram bruine basterdsuiker
- 6 tot 8 eetlepels rietsuiker
Bereidingswijze:
- Was en schil de koolraap en aardappelen
- Snij de zoete aardappelen in vier of vijf stukken
- Snij de koolraap in dezelfde vorm als de aardappelen en ook gelijke grote
- Kook de aardappelen en koolraap beetgaar dit kan 15 tot 25 minuten duren afhankelijk van je snelkookpan of gewone pan.
- Giet de koolraap en aardappelen af
- Stamp alles goed fijn
- Roer de roomboter en kokos erdoorheen
- Meng de stroop en bruine basterdsuiker erdoorheen
- Voeg naar smaak zout toe
- Schep de stamppot over in de ovenschaal
- Strijk de stamppot glad met een spatel
- Bestrooi de stamppot aan de bovenkant met een laag rietsuiker
- Karameliseer de suiker met de brander
Geen opmerkingen:
Een reactie posten