donderdag 13 september 2018

Mossel recept, in wijn gestoomde mosselen

Voor 4 personen

Koken

Ingrediënten:

  • 115 g boter
  • 1 fijngesneden sjalot
  • 3 fijngesneden tenen knoflook
  • 2 kg afgespoelde mosselen
  • 225 ml droge witte wijn
  • 1/2 tl zout
  • Peper
  • 4 el fijngesneden peterselie
  • Turksbrood of stokbrood als bijgerecht

Visrecepten boek:









Benodigdheden:

Bereidingswijze:

  • Doe de helft van de boter in een grote pan en laat hem smelten op laag vuur.
  • Bak hierin de sjalot en knoflook 2 minuten lang
  • Verwijder de mosselen met gebroken schelpen of exemplaren die zich niet sluiten als u ze tegen de rand van de tafel tikt
  • Doe de mosselen in de pan en voeg de wijn toe en vervolgens breng je het op smaak met peper en zout
  • Breng alles afgedekt aan de kook en stoom de mosselen in ongeveer 3 minuten gaar en schud af en toe de pan om
  • Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan en verdeel ze over vier kommen
  • Verwijder de mosselen die gesloten blijven
  • Voeg de resterende boter en de peterselie toe aan het kookvocht. Brengt dit aan de kook en giet het over de mosselen
  • Serveer het direct met het brood om in de jus te dopen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten