Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 115 g boter
- 1 fijngesneden sjalot
- 3 fijngesneden tenen knoflook
- 2 kg afgespoelde mosselen
- 225 ml droge witte wijn
- 1/2 tl zout
- Peper
- 4 el fijngesneden peterselie
- Turksbrood of stokbrood als bijgerecht
Visrecepten boek:
Benodigdheden:
- Grote pan
- Schuimspaan
- Kommen
Bereidingswijze:
- Doe de helft van de boter in een grote pan en laat hem smelten op laag vuur.
- Bak hierin de sjalot en knoflook 2 minuten lang
- Verwijder de mosselen met gebroken schelpen of exemplaren die zich niet sluiten als u ze tegen de rand van de tafel tikt
- Doe de mosselen in de pan en voeg de wijn toe en vervolgens breng je het op smaak met peper en zout
- Breng alles afgedekt aan de kook en stoom de mosselen in ongeveer 3 minuten gaar en schud af en toe de pan om
- Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan en verdeel ze over vier kommen
- Verwijder de mosselen die gesloten blijven
- Voeg de resterende boter en de peterselie toe aan het kookvocht. Brengt dit aan de kook en giet het over de mosselen
- Serveer het direct met het brood om in de jus te dopen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten