Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 15 g boter
- 3 el olijfolie
- 1 fijngesneden kleine ui
- 350 g risottorijst
- 150 ml droge witte wijn
- 1,5 l kokendhete groente bouillon
- 200 g groene aspergepunten
- 40 g grof gehakte walnoten
- Citroen raspsel van 1 citroen
- Zout en peper
- Walnoten olie om te besprenkelen
- Dunne sliertjes citroenschil ter garnering
Receptenboektip:
Benodigdheden:
Hoe maken we het?
- Verhit de boter en olijfolie in een grote pan en bak hierin de ui al roerend 3 tot 4 minuten tot hij zacht is
- Voeg de rijst toe en schep de korrel 1 minuut om op matig vuur zonder ze te laten kleuren
- Voeg de wijn toe en roer tot hij bijna volledig is opgenomen
- Voeg geleidelijk schep voor de schep de hete bouillon toe
- Blijf roeren en voeg de volgende schep pas toe als vorige bijna volledig is opgenomen
- Voeg na 10 minuten de asperges toe en blijf roeren voeg indien nodig bouillon toe
- Test de korrels na 5 minuten ( ze moeten beetgaar zijn)
- Roer er de walnoten en het citroenraspsel door
- Voeg zout en peper naar smaak toe
- Neem de risotto van het vuur, sprenkel er indien gewenst wat walnotenolie over en schep hem losjes om
- Garneer met dunne sliertjes citroenschil en serveer direct
Geen opmerkingen:
Een reactie posten