donderdag 13 september 2018

Vegetarisch recept: risotto met asperges en walnoten

Voor 4 personen

Koken

Ingrediënten:

  • 15 g boter
  • 3 el olijfolie
  • 1 fijngesneden kleine ui
  • 350 g risottorijst
  • 150 ml droge witte wijn
  • 1,5 l kokendhete groente bouillon
  • 200 g groene aspergepunten
  • 40 g grof gehakte walnoten
  • Citroen raspsel van 1 citroen
  • Zout en peper
  • Walnoten olie om te besprenkelen
  • Dunne sliertjes citroenschil ter garnering

Receptenboektip:









Benodigdheden:

Hoe maken we het?

  1. Verhit de boter en olijfolie in een grote pan en bak hierin de ui al roerend 3 tot 4 minuten tot hij zacht is
  2. Voeg de rijst toe en schep de korrel 1 minuut om op matig vuur zonder ze te laten kleuren
  3. Voeg de wijn toe en roer tot hij bijna volledig is opgenomen
  4. Voeg geleidelijk schep voor de schep de hete bouillon toe
  5. Blijf roeren en voeg de volgende schep pas toe als vorige bijna volledig is opgenomen
  6. Voeg na 10 minuten de asperges toe en blijf roeren voeg indien nodig bouillon toe
  7. Test de korrels na 5 minuten ( ze moeten beetgaar zijn)
  8. Roer er de walnoten en het citroenraspsel door
  9. Voeg zout en peper naar smaak toe
  10. Neem de risotto van het vuur, sprenkel er indien gewenst wat walnotenolie over en schep hem losjes om
  11. Garneer met dunne sliertjes citroenschil en serveer direct

Geen opmerkingen:

Een reactie posten