zondag 16 september 2018

Recept heerlijk voorafje: asperges met lamsham

Ingrediënten:

  • 20 groene asperges
  • 3 dl aspergekookvocht
  • 2el crème fraîche ( van de koe, schaap of geit)
  • 4-6 el. Fijne reepjes ( gekookte ) lamsham
  • 1 ½ el. Fijne reepjes (blad) peterselie
  • Versgemalen zwarte peper en zout

Koken



Benodigdheden:

  • Pan om asperges in te koken
  • Pan voor het inkoken van het aspergevocht
  • Staafmixer
  • Oven

Bereidingswijze:

  1. Kook de asperges in lichtgezouten water net gaar ( ze garen nog door)
  2. Snijd ze in stukjes van 2 tot 3 centimeter en houd ze warm ( in een oven op 75 graden)
  3. Kook 3 dl aspergevocht snel en onafgedekt in tot de helft
  4. Staafmix de crème fraîche, de peper en het zout erdoor. Doe de peper en het zout op eigen smaak
  5. Verdeel de ham, peterselie en de aspergestukjes over 4 kleine borden en giet de schuimende asperge crème erover

Serveren:

  • Als voorafje met dunne warme toast

Geen opmerkingen:

Een reactie posten