Recept heerlijk voorafje: asperges met lamsham
- 20 groene asperges
- 3 dl aspergekookvocht
- 2el crème fraîche ( van de koe, schaap of geit)
- 4-6 el. Fijne reepjes ( gekookte ) lamsham
- 1 ½ el. Fijne reepjes (blad) peterselie
- Versgemalen zwarte peper en zout
- Pan om asperges in te koken
- Pan voor het inkoken van het aspergevocht
- Staafmixer
- Oven
- Kook de asperges in lichtgezouten water net gaar ( ze garen nog door)
- Snijd ze in stukjes van 2 tot 3 centimeter en houd ze warm ( in een oven op 75 graden)
- Kook 3 dl aspergevocht snel en onafgedekt in tot de helft
- Staafmix de crème fraîche, de peper en het zout erdoor. Doe de peper en het zout op eigen smaak
- Verdeel de ham, peterselie en de aspergestukjes over 4 kleine borden en giet de schuimende asperge crème erover
Serveren:
- Als voorafje met dunne warme toast
Geen opmerkingen:
Een reactie posten